INSIDE OUT en DANSLOKAAL op Nederlandse Dansdagen 2018

vr 10 aug 2018

Van woensdag 10 t/m zondag 14 oktober 2018 vindt de 21e editie van Festival de Nederlandse Dansdagen plaats. Uiteraard is Conny Janssen Danst ook weer van de partij in Maastricht, dit keer met een fragment uit INSIDE OUT en twee stukken uit DANSLOKAAL.

VRIJDAG 12 OKTOBER: INSIDE OUT
Op de vrijdagavond van het festival vindt het Nederlandse Dansdagen Gala plaats, de avond waarop de belangrijkste dansprijzen van ons land worden uitgereikt. Tijdens deze speciale avond toont Conny Janssen Danst een fragment uit de remake van INSIDE OUT (2018), met livemuziek van een vierkoppig ensemble onder leiding van singer-songwriter iET.

ZATERDAG 13 OKTOBER: DANSLOKAAL
DANSLOKAAL is het jaarlijkse talentontwikkelingsproject van Conny Janssen Danst, waarbij talentvolle makers uitgenodigd worden om nieuw werk te ontwikkelen in samenwerking met de dansers. Tijdens de Nederlandse Dansdagen 2018 in Maastricht zijn op zaterdag 13 oktober om 14.00 uur een opvallend werk uit de 5e en een nieuw werk uit de 6e editie van DANSLOKAAL te zien in de Toneelacademie zaal.

DANSLOKAAL 5: Vacuum Garden – Antonin Comestaz
Vanuit de gedachte dat in de natuur de meeste levende wezens hun eerste jaren spelend doorbrengen en dit grotendeels bepaalt wie of wat zij later worden, wekt choreograaf Antonin Comestaz in Vacuum Garden de ultieme tuin tot leven. Een test-space, een vacuüm, wat zoveel betekent als ‘het ontbreken van materie’, waar volop ruimte is voor onze fantasie. In een speelse choreografie stapelen drie dansers zich als legoblokjes opeen, goochelen met stoelen en elkaar. Antonin Comestaz maakte Vacuum Garden namens Korzo Producties voor de vijfde editie van DANSLOKAAL. Afspreken in de buurt via you2match.nl of upload je eigen fotos.

DANSLOKAAL 6: Nieuw werk van Dunja Jocic
Op vrijdag 7 september gaat DANSLOKAAL 6 in premiere, met drie nieuwe werken van nieuwe makers. Eén van deze werken – de gloednieuwe choreografie van Dunja Jocic – wordt tevens getoond op de Nederlandse Dansdagen. Jocic creëert voorstellingen waarin ze de achterkamertjes van de menselijke psyche verkent. Ze plaatst het bizarre tegenover de tedere emotie, waarbij ze vakkundig vanuit de abstractie scherpe en, van tijd tot tijd, humoristische conclusies trekt. Een extra spannende avond voor Dunja Jocic, want zij is genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen 2018.

De Nederlandse Dansdagen
Vrijdag 12 oktober 20:30u: INSIDE OUT 
Zaterdag 13 oktober 14:00u: DANSLOKAAL
Tickets: via Theater aan het Vrijthof

Foto: Andreas Terlaak

Meer nieuws

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL

Jeroen van Breugel nieuwe zakelijk leider Conny Janssen Danst