HOME – NIEUWE TOURNEEVOORSTELLING 2017

vr 11 mrt 2016

Als je mijn wortels ontkent, dan ontken je mij

HOME gaat over het gevoel van gemeenschap, een gevoel van ‘belonging’, over mensen van diverse afkomst met verschillende smaken en voorkeuren.

2017 is het jaar waarin Conny Janssen Danst 25 jaar bestaat, het gezelschap opent dit jubileumjaar met een nieuwe creatie in de grote zaal. HOME stelt de vraag wat ‘thuis’, een huis betekent. Het is meer dan stenen, meer dan een fysieke ruimte. Waarbij ben je thuis, wat maakt dat je je thuis voelt? Waartoe behoor je? Een leidende gedachte is: ‘Als je mijn wortels ontkent, dan ontken je mij.’

Naast een groot, avontuurlijk ensemble van dertien dansers – jonge talenten en bekende gezichten – werkt Conny Janssen voor HOME met live muziek en speciaal voor de voorstelling nieuw gecomponeerd werk.

Het werk van Conny Janssen werd veelvuldig onderscheiden en is te zien op nationale en internationale festivals. Daarnaast is Conny Janssen Danst een broedplaats voor jong talent. Zowel jonge dansers als jonge dansmakers krijgen de kans zich binnen de professionele omgeving van het gezelschap te ontwikkelen. Het gezelschap is hiermee een belangrijke ambassadeur van de moderne dans.

Vr 13 jan Schiedam (try out), do 19 jan Rotterdamse Schouwburg (try out), vr 20 jan Rotterdamse Schouwburg (première), za 21 jan, zo 22 jan (matinee) tournee t/m zo 30 april 2017. De kaartverkoop is nog niet gestart.

Conny Janssen Danst

Meer nieuws

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL

Jeroen van Breugel nieuwe zakelijk leider Conny Janssen Danst