Eind januari kon het publiek van modebeurs Bread & Butter in Berlijn getuige zijn van de voorstelling ZOUT, maar dan met een wel héél fashionable tintje. G-Star RAW presenteerde de nieuwe Autumn/Winter collectie in een RAW art performance: een onverwachte combinatie van een modeshow en moderne dans van Conny Janssen Danst.
G-Star’s kenmerkende raw denim vormde de basis voor de kleding in de moderne dansvoorstelling met zeven mannelijke en zeven vrouwelijke dansers. De show is gebaseerd op de voorstelling ZOUT, die in 2011 met succes langs de Nederlandse theaters toerde. Net als in ZOUT, was ook voor deze shows de live muziek in handen van gitarist en singer-songwriter Anne Soldaat.

Bread & Butter is dé internationale modebeurs waar nagenoeg alle grote modemerken nieuwe collecties presenteren in beursstands, modeshows en special events, voor een publiek van duizenden modejournalisten en retailers. In tijden waar de (gesubsidieerde)kunst flink onder druk staat is de samenwerking tussen Conny Janssen Danst en G-Star een mooi voorbeeld waar kunst en commercie elkaar kunnen vinden. In het kader van het cultureel ondernemerschap is een samenwerking kunst en commercie actueler dan ooit.

Ruim een half jaar geleden is Conny Janssen Danst benaderd door G-Star om de presentatie van de nieuwe collectie op de internationale mode beurs Bread and Butter door middel van de voorstelling Zout te doen. Vervolgens ontstond een heel interessant proces waar de commercièle belangen van G-Star en de artistieke invulling met de voorstelling ZOUT en de bijdrage van Conny Janssen elkaar gevonden hebben. Zo moesten er bijvoorbeeld oplossingen gevonden worden in de vorm en presentatie van nieuwe collectie. In de ZOUT dansten enkel mannen maar er moest ook dameskleding getoond worden.

www.youtube.com/watch?v=0e9qGubPXMA

De uiteindelijke show van G-star was met de mannelijke dansers en gitarist Anne Soldaat in het originele decor van de voorstelling Zout aangevuld met 7 danseressen gezamenlijk gecast door Conny Janssen en G-star. De reacties van publiek, relaties en modepers op deze vernieuwende show waren lovend. Zo zei Klaus Wowereit, burgemeester van Berlijn, dat deze G-star/Conny Janssen Danst show de beste was die hij ooit op Bread and Butter gezien heeft.

http://www.youtube.com/watch?v=GI074NYWKT0

Meer nieuws

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL

Jeroen van Breugel nieuwe zakelijk leider Conny Janssen Danst