De danstalenten van ’21/’22

ma 6 sep 2021

Een nieuw dansseizoen is gestart en dat betekent dat we bij Conny Janssen Danst vijf nieuwe danstalenten verwelkomen in het talentenprogramma ROOM FOR TALENT. Binnen de professionele omgeving van het gezelschap zullen deze veelbelovende vierdejaars studenten van de Nederlandse dansvakopleidingen, onder leiding van Conny Janssen, Erik Spruijt en en de ervaren dansers, hun eerste stappen zetten richting het professionele werkveld.

Rechts op de foto boven: Toon Theunissen. © Salih Kiliç

In het talentenprogramma ROOM FOR TALENT draaien de jonge dansers volledig mee met de verschillende activiteiten van het gezelschap. Bovendien krijgen zij een op maat gemaakt traject waarbij gewerkt wordt aan danstechnische kwaliteit, het ontwikkelen van eigen creativiteit en toneelpersoonlijkheid en repertoire kennis.

Sarah Zechut tijdens de DANSLOKAAL repetitie met Fubunation.
Carmine Vigliotti (4e van links) met naast hem Sarah Zechut.
Toon Theunissen (3e van links) tijdens een DANSLOKAAL repetitie met Fubunation.

DANSLOKAAL 9
De talenten zijn het seizoen begonnen met avontuurlijke projecten met andere makers: Sarah Zechut  (23, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten), Carmine Vigliotti (22, Codarts) en Toon Theunissen (23, Fontys) zijn te zien in de DANSLOKAAL choreografie …IN SILENT COMPANY, van het choreografenduo FUBUNATION.

Sophie Tukker (22, Fontys) werkt met maker Astrid Boons (Korzo) aan de nieuwe DANSLOKAAL choreografie ‘Now you can swallow her’.
Ovidi Álavarez Ferré (21, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten) is tot slot te zien in een duet van Dansateliers maker Ian Yves Ancheta.

Vanaf 9 september zie je ze voor het eerst in actie tijdens de voorstellingsavonden van DANSLOKAAL 9 in de eigen studio van Huis Conny Janssen Danst

Sophie Tukker tijdens een DANSLOKAAL repetitie met Astrid Boons.
Ovidi Álvarez Ferré tijdens een DANSLOKAAL repetitie van Ian Yves Ancheta. foto: Salih Kiliç


Repetities HOME

Vanaf medio september werken de jonge talenten met Conny Janssen, de andere dansers en repetitor Erik Spruijt aan de remake van de grote zaal voorstelling HOME, die op 3 december 2021 in premiere gaat in Theater Rotterdam Schouwburg. Een indringende voorstelling waarbij zij een bijzondere kijk krijgen op Conny Janssens werkwijze waarin zij hen uitdaagt een creatieve bijdrage te leveren aan de voorstelling. Spannend en leerzaam!

Via deze website houden we je regelmatig op de hoogte van de ontwikkelingen binnen ROOM FOR TALENT.

Repetitie van Fubunation. foto: Salih Kiliç||||
foto: Salih Kiliç

Meer nieuws

Jeroen van Breugel nieuwe zakelijk leider Conny Janssen Danst

12 nov ’23: Workshops Xanthe van Opstal (Gaga) & Uri Eugenio

15 okt ’23: Workshops Marta & Kim + Rutkay Özpinar