De danstalenten van ’14/’15

wo 24 sep 2014

Een nieuw dansseizoen is gestart en dat betekent dat we bij Conny Janssen Danst vijf jonge dansers verwelkomen in het talentenprogramma ROOM FOR TALENT. Binnen de professionele omgeving van het gezelschap zullen deze veelbelovende vierdejaars studenten van de Nederlandse dansvakopleidingen, onder leiding van Conny Janssen en haar ervaren dansers, hun eerste stappen zetten richting het professionele werkveld.

In het talentenprogramma ROOM FOR TALENT draaien de jonge dansers volledig mee met de verschillende activiteiten van het gezelschap. Bovendien krijgen zij een op maat gemaakt traject waarbij gewerkt wordt aan danstechnische kwaliteit, het ontwikkelen van eigen creativiteit en toneelpersoonlijkheid en repertoire kennis.

Eén van de vijf talenten was al te zien in de locatievoorstelling MIRROR MIRROR: Remy Tilburg (25, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, opleiding Jazz & Musical Dans). De andere dansers die in seizoen 2014/2015 het dansersteam versterken zijn Francesca Ciaffoni (23, Codarts, Rotterdamse Dansacademie), Milang Lie Meeuw Lew (21, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, opleiding Jazz & Musical Dans), Lorenzo Ponteprimo (22, Codarts, Rotterdamse Dansacademie) en Nick van de Ven (25, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, opleiding Jazz & Musical Dans)

Sinds eind augustus werkt choreograaf Shailesh Bahoran met de jonge dansers aan een nieuwe choreografie in het kader van DANSLOKAAL 2. Het resultaat van dit creatieproces is van do 2 t/m zo 5 okt en do 9 t/m zo 12 okt te zien in onze studio.

Naast de repetities voor DANSLOKAAL 2 werken de jonge talenten met danseres Yanaika Holle aan enkele repertoire studies om kennis te maken met de danstaal van Conny Janssen. Door het zich eigen maken van fragmenten uit het repertoire van het gezelschap en het op maat gemaakte coachingstraject worden de jonge dansers o.a. voorbereid op de repetities en het creatieproces van de nieuwe grote zaal voorstelling die op 5 februari 2015 in premiere gaat in de Rotterdamse Schouwburg.

Via deze website houden we u regelmatig op de hoogte van de ontwikkelingen binnen ROOM FOR TALENT.

Foto: V.l.n.r.: Lorenzo, Francesca, Milang, Remy & Nick.

Meer nieuws

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL

Jeroen van Breugel nieuwe zakelijk leider Conny Janssen Danst