In DANSLOKAAL 7: Remy Tilburg

wo 3 jul 2019

We beginnen komend seizoen – traditiegetrouw – met DANSLOKAAL. Nieuwe makers creëren nieuw werk met de dansers van Conny Janssen Danst voor de zevende editie van het talentontwikkelingsproject. Hoe is het eigenlijk voor een danser om mee te werken aan DANSLOKAAL?

Remy Tilburg danst inmiddels alweer vijf jaar bij Conny Janssen Danst en maakte in deze periode vier edities van DANSLOKAAL mee. We vroegen Remy naar zijn ervaring; wat is er leuk aan DANSLOKAAL en hoe is het om met andere makers te werken dan Conny?

Je hebt al vier keer meegedanst in DANSLOKAAL. Wat is er wat jou betreft zo leuk aan DANSLOKAAL?
DANSLOKAAL is kort, intensief en nieuw. Het is leuk om nieuwe choreografen mee te maken die iets nieuwe willen creëren. Het is altijd uitdagend omdat je soms maar heel weinig weet over de choreograaf en niet weet wat je kunt verwachten. Die verrassingen maken het spannend.

‘DANSLOKAAL is kort, intensief en nieuw.’

DANSLOKAAL 2: Remy Tilburg in het werk van Shailesh Bahoran. Foto: Leo van Velzen

Hoe is het om met een andere maker te werken dan Conny? Is er voor jou als danser een verschil tussen andere voorstellingen en DANSLOKAAL?
Het voelt heel fris en fijn om mee te gaan in onderzoek naar dans met iemand van buiten het gezelschap. Dat levert interessante ontmoetingen, maar ook groeimogelijkheden op in andere fysieke vormen. Een manier van denken en maken. Wat weer iets toevoegt aan mij.

DANSLOKAAL 3: NO(W)HERE van Wubkje Kuindersma. Foto: Rob Hogeslag

Remy zien dansen in DANSLOKAAL 7? Dat kan van 5 sep t/m 2 okt in de studio of in het theater!
Meer info & tickets vind je hier.
 

DANSLOKAAL 4: Remy Tilburg en Maud Huizing in het werk van Ryan Djojokarso|DANSLOKAAL 2: Remy Tilburg in het werk van Shailesh Bahoran. Foto: Leo van Velzen|DANSLOKAAL 3: NO(W)HERE van Wubkje Kuindersma . Foto: Rob Hogeslag

Gerelateerd

Remy Tilburg

medewerker

Lees meer

Meer nieuws

Choreografiecursus HOME in Rotterdam

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL