Danser Remy Tilburg over INSIDE OUT toen en nu

vr 16 feb 2018

De succesvolle voorstelling INSIDE OUT uit 2015 gaat opnieuw op tour langs de Nederlandse theaters. Van de cast uit 2015, bestaande uit 13 dansers, zien we dit jaar 5 dansers terug. Eén ervan is Remy Tilburg (28), die sinds 2014 bij Conny Janssen Danst werkt. We spraken met hem over de voorstelling, het repetitieproces en de overeenkomsten en verschillen tussen toen en de remake in 2018.

Wat zijn voor jou de sleutelwoorden voor deze voorstelling?
Voor mij is het meer een sleutelvraag: ben ik echt mezelf of denk ik dat ik mezelf ben? Deze vraag zorgt dat ik steeds opnieuw probeer te voelen. Voel ik het echt of zijn de dingen die ik voel voorbedacht? Maar tegelijkertijd ook heel anders. Daardoor heb ik ook speling om nieuwe mogelijkheden te vinden en te creëren.

Wat heb je ontdekt tijdens het repetitieproces?
Wat ik heb ontdekt is dat ik sneller verbinding kan maken met de dansers en muzikanten, maar dat komt ook omdat een groot deel van de voorstelling nog vergelijkbaar is met de versie uit 2015.

Foto: Rob Hogeslag

Wat is jouw favoriete fragment of deel in de voorstelling?
Mijn favoriete deel is het moment waarin we ingesloten zijn door een bos van rode touwen. Ik zit dan in een tunnelvisie en langzaam gaat die open en breken er twee mensen uit. Dan vormen danseres Mariko Shimoda en ik samen een duet.

Hoe ervaar je het nieuwe repetitieproces t.o.v. dat in 2014/2015?
De ervaring is anders. Ik ben ook niet maar een dag verder, wat ook al een verschil zou maken omdat elke dag anders is, maar we zijn zelfs drie jaar verder. Hierdoor zijn mijn belevingen in alles anders: het gaat sneller en op een volwassenere manier, met veel meer rust maar ook met ruimte om naar andere dingen te kijken.

Kun je nu iets anders van jezelf kwijt dan in 2015?
Ja, ik kom er meer aan toe om in mijn eigen moment te zitten. In 2015 had ik dat precies op het punt dat ik ik het moment kwam, het ook weer verdween. Nu kom ik er wel volledig in.

INSIDE OUT is van 12 januari t/m 29 april te zien in maar liefst 44 theaters in Nederland.
Lees hier alles over INSIDE OUT, check tourdata en bestel tickets

яндекс

Foto: Rob Hogeslag|Foto: Rob Hogeslag

Gerelateerd

Remy Tilburg

medewerker

Lees meer

Meer nieuws

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL

Jeroen van Breugel nieuwe zakelijk leider Conny Janssen Danst