Dans kijken thuis #2: Film HOMEportraits

di 31 mrt 2020

In 2017 maakte Conny Janssen de voorstelling HOME rondom de betekenis van ’thuis’. In deze tijden krijgt dat begrip voor veel mensen een heel nieuwe betekenis. Werkplek, school of een ‘opgesloten’ gevoel? In 2017 was COVID-19 nog niet aan de orde en stelden we de dansers de vraag: Wat betekent thuis voor jou? I.s.m. met filmmaker (en danser/choreograaf) Davide Bellotta / Three Hands maakte Conny Janssen Danst rondom het antwoord op die vraag zes korte filmportretten.
Foto boven: Scène uit het HOMEportrait van Adi Amit

U ziet ze hier alle zes achter elkaar gemonteerd: 25 minuten lang interviews, afgewisseld met dansbeelden, met Remy Tilburg, Laura Belgrano, Tu Hoang, Martijn Kappers, Adi Amit en tot slot met Conny Janssen. Behalve Laura Belgrano, zijn alle dansers nog steeds onderdeel van ons gezelschap!

Vanaf nu is het mogelijk om een vrijwillige bijdrage te doen voor het bekijken van onze films en voorstellingen. We zijn blij met elk bedrag. Ook leuk: word Vriend!


Wat doen de dansers nu?
Bij de onmogelijkheid van gezamenlijke repetities, waren de dansers gedwongen de afgelopen twee weken thuis te blijven. Dat is moeilijk, een danserslichaam wil en moet bewegen en het sociale isolement is een uitdaging. Toch zijn ook zij veerkrachtig en creatief, zo blijkt uit de What we do at home challenge op onze Social Media, zoals:
het trainingsprogramma van Maud Huizing
een @home work out van Hiro Murata
acrobatiek met wc-rollen bij Youp Scheffer thuis
dansen in huis & tuin met Adi Amit (en peuter)

Nederland

Meer nieuws

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL

Jeroen van Breugel nieuwe zakelijk leider Conny Janssen Danst