Choreografe Conny Janssen is zaterdag 3 november koninklijk onderscheiden en benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ze ontving de onderscheiding uit handen van burgemeester Aboutaleb na afloop van de Rotterdamse premiëre van haar nieuwste voorstelling HOW LONG IS NOW.
Haar dansgezelschap Conny Janssen Danst bestaat dit jaar twintig jaar. Vanuit standplaats Rotterdam werkt ze samen met professionals uit diverse kunstdisciplines, jongeren en amateurs, waardoor ze verbindingen weet te leggen tussen diverse groepen in de samenleving. De stad vormt haar inspiratiebron en haar voorstellingen spelen zich vaak af op locatie: in een fabriekshal, kerk of parkeergarage. HOW LONG IS NOW is te zien in een tramremise in Rotterdam.

Behalve voorstellingen voor haar eigen gezelschap maakte Janssen ook gastchoreografieèn voor onder meer Djazzex, de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam, de Rotterdamse Dansacademie, Introdans, Introdansensemble voor de jeugd, Dansgroep Krisztina de Châtel en Het Nationale Ballet. Ook werkte ze mee aan het tv-programma So You Think You Can Dance.

Wegens grote publieke belangstelling is HOW LONG IS NOW in de RET Tramremise Hillegersberg verlengd tot en met zondag 25 november. de kaartverkoop is gestart via de kassa van de Rotterdamse Schouwburg.

Meer nieuws

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL

Jeroen van Breugel nieuwe zakelijk leider Conny Janssen Danst