CO-Lab | Fashion #1: Francesca in Huis Sonneveld

vr 20 feb 2015

NIEUW bij Conny Janssen Danst: CO-Lab, een nieuw talentontwikkelingsproject. Met in de eerste editie aandacht voor mode, fotografie, danseres Francesca Ciaffoni, Huis Sonneveld en meer:

Dit jaar is Conny Janssen Danst een nieuw talentontwikkelingsproject gestart onder de noemer CO-Lab. CO-Lab biedt het creatieve talent dat in het ‘huis’ Conny Janssen Danst aanwezig is de mogelijkheid zich op een verrassende manier te ontwikkelen.
Naast ROOM FOR TALENT (voor jonge dansers) en DANSLOKAAL/ ROTTERDAMSE LENTE (voor choreografen) creëert Conny Janssen Danst met CO-Lab nu ook een broedplaats voor creatief talent op het gebied van o.a. fotografie, fashion, beeldende kunst, architectuur, wetenschap, muziek en film.
CO-Lab verwijst naar Conny’s laboratorium waarin ruimte is voor ontwikkeling en experiment met een multidisciplinair karakter in samenwerking met verschillende Rotterdamse partners.

Het eerste traject van Co-Lab wordt opgezet door office & educatiemedewerker Michelle Bauer en danser Martijn Kappers. Onder de noemer CO-Lab | Fashion werken zij gedurende een jaar aan een portfolio waarbij dans, fotografie, mode en Rotterdam worden samengebracht.
Elke maand gaan Michelle en Martijn erop uit om een serie van 3 foto’s te maken, waarbij ze telkens een andere danser van Conny Janssen Danst vastleggen op een bijzondere locatie in Rotterdam. Voor elke editie werken ze samen met een Rotterdamse partner voor de kleding. Michelle, vaste blogger bij modeblog Hotterdan met een grote voorliefde voor fashion en design, is verantwoordelijk voor de styling en neemt de productie voor haar rekening. Martijn is medeverantwoordelijk voor het artistieke eindproduct en ontwikkelt zodoende een nieuwe richting binnen zijn fotografie.

Credits CO-Lab | Fashion # 1
styling / productie: Michelle Bauer
fotografie: Martijn Kappers
model / danser: Francesca Ciaffoni
locatie: Huis Sonneveld, Jongkindstraat 12, Rotterdam – www.huissonneveld.nl
kleding: Objet Trouvé, Pannekoekstraat 44A, Rotterdam – www.objet-trouve.nl

Over CO-Lab | Fashion # 1
Martijn en Michelle: “Voor de eerste editie wilden we een vervreemdend beeld maken in een haast afstandelijke en gestileerde omgeving. De keuze voor danseres Francesca Ciaffoni was snel gemaakt. Zij is van zichzelf al een hele verschijning door haar grote ogen, sterke blik en gitzwarte korte kapsel. Ook heeft ze mooie sterke voeten, waar we voor één van de foto’s dankbaar gebruik van maakten.”

Styling, productie:  Michelle Bauer - fotografie:  Martijn Kappers - model / danser: Francesca Ciaffoni -locatie: Huis Sonneveld - kleding: gestreepte top [Rue Blanche] - poeder roze rokje met ananasprint [MSGM] – muts [vintage], Objet Trouvé

Objet Trouvé
“De tweede stap was het vinden van de juiste winkel, waar we kleding mochten lenen voor de fotoshoot. Objet Trouvé is al langer favoriet bij ons, mede door hun keuze voor exclusieve en eigenzinnige merken. We waren dan ook heel blij toen ze positief op ons voorstel voor een samenwerking reageerden!”

De winkel is van twee zussen: Floor en Josje Theuns. Met de oprichting van Objet Trouvé in 2012 brachten ze wat Parijse elegantie en Scandinavische esthetiek naar Rotterdam!

Martijn en Michelle: “Uit de nieuwe collectie kozen we een aantal stukken met een heldere snit en grafische lijnen, die qua kleur en textuur perfect passen in het beeld dat we voor ogen hadden: tijdloos met een hedendaagse twist.”

Kleding per foto:
Foto 1: witte geruite top [Rue Blanche] – poeder roze rokje met ananasprint [MSGM]
Foto 2: gestreepte top [Rue Blanche] – poeder roze rokje met ananasprint [MSGM] – muts [vintage]
Foto 3: jas [MSGM] – schoenen [Les Prairies De Paris]
Klik hier voor meer informatie over Objet Trouvé.

Huis Sonneveld
Martijn en Michelle: “Ten slotte zijn we heel enthousiast over de samenwerking met Huis Sonneveld. Het is een droom om op zo’n inspirerende locatie te mogen fotograferen.”

Huis Sonneveld is een van de best bewaard gebleven woonhuizen in de stijl van het Nieuwe Bouwen. Het is begin jaren dertig ontworpen door architectenbureau Brinkman en Van der Vlugt, bekend van de Van Nellefabriek en het Feyenoordstadion.

Martijn en Michelle: “We vinden het opmerkelijk dat de architectuur en het kleurrijke design in de woning tegenwoordig nog steeds zo vooruitstrevend zijn. Op dit moment is het extra bijzonder om een bezoek te brengen aan het Huis Sonneveld, want er is een interventie gaande waarbij een spiegelvloer in een groot deel van de woning is gelegd.”

Interieur- en landschapsontwerper Petra Blaisse (Inside Outside) is gevraagd te reageren op de inrichting van Huis Sonneveld. Met haar interventie Huis Sonneveldreflecteert Blaisse (Inside Outside) op de drie kernbegrippen van het Nieuwe Bouwen: licht, lucht en ruimte. De ingreep legt ‘de andere kant’ van Huis Sonneveld bloot en versterkt de relatie tussen binnen en buiten. Zo biedt Inside Outside de bezoeker van de museumwoning een geheel nieuwe ervaring. Door de confrontatie met een actuele ontwerppraktijk wordt de museumwoning de hedendaagse ontwerpwereld binnengehaald.

tyling / productie:  Michelle Bauer - fotografie:  Martijn Kappers - model / danser: Francesca Ciaffoni -locatie: Huis Sonneveld - kleding: jas [MSGM] – schoenen [Les Prairies De Paris], Objet Trouvé

Martijn en Michelle: “Op foto 3 van onze serie is de spiegelvloer goed te zien. Hoewel het een prachtig gegeven is – bracht de vloer voor ons ook wel wat moeilijkheden met zich mee. Zo moest het kader erg zorgvuldig gekozen worden, omdat het beeld snel te druk werd. Ook reflecteerde het licht van alle kanten. En aangezien de vloer erg fragiel is, mocht Francesca niet op hakken staan. Uiteindelijk heeft dit ons ertoe gebracht om andere, misschien wel interessantere keuzes te maken, die we anders nooit zouden maken!”

Klik hier voor meer informatie over de interventie Huis Sonneveld in Huis Sonneveld.

styling
productie: Michelle Bauer - fotografie: Martijn Kappers - model / danser: Francesca Ciaffoni - locatie: Huis Sonneveld - kleding: witte geruite top [Rue Blanche] - poeder roze rokje met ananasprint [MSGM]
Objet Trouvé|Styling

Gerelateerd

Martijn Kappers

medewerker

Lees meer

Francesca Ciaffoni

medewerker

Lees meer

Michelle Bauer

medewerker

Lees meer

Meer nieuws

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL

Jeroen van Breugel nieuwe zakelijk leider Conny Janssen Danst