Bouwupdate Huis Conny Janssen Danst

wo 14 aug 2019

Met het najaar in zicht komt de verhuizing naar Huis Conny Janssen Danst in Fenix 1 op Katendrecht steeds dichterbij. Hoog tijd voor een update!

In Fenix 1 hebben de bouwvakkers niet stilgezeten deze zomer. En ook tussen Conny Janssen, Thomas Rupert, Remko van Wely en Kees Thielen is er heel wat telefoonverkeer geweest om de kantoorruimtes, keuken, kleedkamers en studio’s in orde te maken. De wanden zijn gestukt en geverfd, met behoud van de oorspronkelijke, rauwe details. De keuken en het kantoormeubilair zijn besteld. En een dezer dagen worden de vloeren gegoten. De kantoormedewerkers kunnen dan begin oktober starten op hun nieuwe werkplek met uitzicht op de Maas.

Kantoorruimtes in Huis Conny Janssen Danst. Foto gemaakt op 16 juli 2019 door Salih Kiliç

Dansers medio oktober naar Katendrecht
De dansers moeten nog wat langer hun geduld bewaren: voordat de studio’s gebruiksklaar zijn met dansvloer, spiegels, barres, grid en audiosysteem is er nog heel wat werk te doen. Maar als alles volgens plan verloopt is het half oktober zover: Conny Janssen en de dansers verlaten dan de studio in Roterdam-West en vervolgen de creatie van de nieuwste voorstelling KIEM in Huis Conny Janssen Danst op Katendrecht.

Filmopnames voor de documentaire Conny Janssen Danst verhuist in de nieuwe studio op Katendrecht. Foto: Salih Kiliç

Documentaire i.s.m. Open Rotterdam
Met de Rotterdamse nieuwszender Open Rotterdam werken we aan een documentaireserie over onze verhuizing naar Fenix 1 in Katendrecht. De opnames van de serie zijn inmiddels gestart en de camera’s volgen enkele cruciale momenten tijdens de verbouwing en overgang van Rotterdam-Noord naar Rotterdam-Zuid. Ook komen diverse betrokkenen en nieuwe buren aan het woord. In oktober en november word de serie uitgezonden via Open Rotterdam.
Eerder maakte Open Rotterdam al deze leuke reportage van de rondleiding in Fenix 1 en voorstelling op het SS Rotterdam.

Afscheid studio in Rotterdam-West? Kom tussen 5 en 15 september naar DANSLOKAAL 7!
Nog één keer organiseren we de voorstellingsavonden van DANSLOKAAL in de ‘oude’ studio aan de ’s-Gravendijkwal. Laatste kans dus om de dansers daar te zien, in nieuw werk van jonge makers!
Lees hier meer over DANSLOKAAL 7 en bestel tickets

De realisatie van Huis Conny Janssen Danst wordt mede mogelijk gemaakt door:

         

 

Ludovica Stichting
Stichting Swart van Essen
Vrienden van Conny Janssen Danst
+ Onze crowd via Voordekunst.nl

 

Portret Adi Amit door Salih Kilic
foto: Salih Kiliç
foto: Salih Kiliç
Caught in between

Meer nieuws

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL

Jeroen van Breugel nieuwe zakelijk leider Conny Janssen Danst