Ontmoeting met Russisch dansgezelschap en -akademie

vr 18 nov 2016

Conny Janssen Danst gaat voor het eerst een culturele uitwisseling aan met Kannon Dance Company en Boris Eifman Academy uit St. Petersburg. Het eindresultaat van deze eerste creatieve samenwerking tussen Rusland en Nederland in Rotterdam, ‘de ontmoeting’, wordt op donderdag 24 november getoond in Het Nieuwe Instituut. Deze bijzondere ontmoeting en samenwerking tussen diverse culturele organisaties is mede mogelijk gemaakt door Dutch Culture, centre for international cooperation.
Foto: Space Embodied. The Russian Art of Movement 1920-1930, Johannes Schwartz

Russische dansers week lang op bezoek in studio Conny Janssen Danst
Vier Russische dansers van Kannon Dance Company gaan Conny Janssen Danst voor één week vergezellen in Rotterdam. Deze week is gevuld met creatief onderzoek en de verdieping in het repertoire van Conny Janssen Danst en haar werkmethoden. De Russen worden begeleid door twee van Conny Janssens meest unieke en ervaren dansers; Mariko Shimoda (Japans) en Davide Bellotta (Italiaans).

Naast het volgen van diverse lessen, dansworkshops en creatief onderzoek, worden de Russische dansers tijdens hun verblijf verwelkomd met een culturele tour door de dynamische stad Rotterdam; met o.a. bezoeken aan dansvoorstellingen, musea, concerten en architectonische hoogtepunten. Ook bezoeken ze Codarts, Rotterdamse Dansacademie, voor een workshop.

Eerste workshopdag voor Russische dansers, foto: Jiske van Straaten
Eerste workshopdag voor Russische dansers, foto: Jiske van Straaten

Danspresentatie in Het Nieuwe Instituut
De vier Russische dansers zullen hun eerste creatieve samenwerking, ‘de ontmoeting’, tonen op donderdagavond 24 november in Het Nieuwe Instituut. Samen met vier dansers van Conny Janssen Danst presenteren ze work in progress in de tentoonstelling Space Embodied. The Russian Art of Movement 1920-1930, een installatie over het streven naar een nieuwe, vrije mens, zoals gepropageerd door de Russische avant-garde. Geïnteresseerden zijn van harte welkom! Meer info en aanmelden voor deze Russisch/Rotterdamse dansontmoeting in Het Nieuwe Instituut kan hier.

Conny Janssen Danst in St. Petersburg
Een week later reizen dansers Mariko Shimoda en Davide Bellotta zelf naar St Petersburg om de uitwisseling met de Kannon Dance Company en de Boris Eifman Academy te vervolgen. Zij zullen er dagelijks danslessen verzorgen en de Russische dansers verder introduceren met de danstaal van Conny Janssen Danst.

Deze uitwisseling is een van de vele talentontwikkelingsprojecten bij Conny Janssen Danst. Lees hier meer over de kansen die Conny Janssen Danst biedt aan talent.

Russen203

|

Gerelateerd

Davide Bellotta

medewerker

Lees meer

Mariko Shimoda

medewerker

Lees meer

Michael Jahoda

medewerker

Lees meer

Meer nieuws

15 okt ’23: Workshops Marta & Kim + Rutkay Özpinar

17 sep ’23: Workshops Patricia & Antonin

Rick Spaan verlaat per 1 jan ’24 Conny Janssen Danst