Achter de schermen zijn er elke dag 12 vrijwilligers keihard aan het werk om van HOW LONG IS NOW een groot succes te maken. In totaal zijn er 192 shifts te verdelen over 28 mensen. We vroegen Maarten van Krimpen om zijn belevenissen op papier te zetten en zie hier het resultaat!
Saai, Conny Janssen Danst. Vijf jaar geleden zag ik op De Parade haar voorstelling ”Three” en ik zat me stierlijk te vervelen. Mijn vooroordeel over moderne dans – waar ik tot dan toe nooit iets van had gezien – werd bevestigd en de naam Conny Janssen had jarenlang een negatieve bijklank. Tot ik vorig jaar op hetzelfde festival de ingekorte versie van ”Zout” zag. Hap, slik, wauw!!

Hier moest ik meer van gaan zien.

En die kans kreeg ik. Of ik vrijwilligerswerk wilde gaan doen bij haar nieuwe locatievoorstelling. Een HBO-diploma Journalistiek levert nog altijd een tikkeltje weinig werk op in deze tijden van crisis. Dan wordt het dus vrijwilligen, wat weinig geld maar ontzettend veel plezier oplevert. Als ik ”s avonds na het werk thuiskom ben ik compleet gesloopt, maar heb ik een geweldige dosis positieve energie. Onvermoeibaar eten serveren in het geïmproviseerde restaurant of met een brede grijns bij de kaartjes inscannen: het is allemaal even prachtig.

Natuurlijk doe ik liever werk waar ik voor opgeleid ben. Mijn hele leven lang in de horeca staan en eten serveren en afwassen? Mij niet gezien. Maar het is de geweldige sfeer. Het zijn de mensen die ik leer kennen. Intelligente en mooie mensen die keihard werken om te bewijzen dat moderne dans álles behalve een linkse hobby is. Om u als bezoeker de avond van uw leven te geven. Dat u niet alleen tot tranen toe geroerd bent door de prachtige dans van How Long is Now, maar ook door de liefde en energie die wij als medewerker geven.

Superlatieven? Absoluut. Ik heb er nog meer zelfs. Als u bij ons langskomt, kijk dan eens om u heen. Kijk eens naar boven waar allerlei gekleurde lampjes hangen om het geheel nog wat sfeervoller te maken. Of de oer-Rotterdamse Snerttram die achter u geparkeerd wordt terwijl u aan het eten bent. En was het u al opgevallen dat de kassa zich bevindt in het bestuurdershokje van een oude tram?

We moeten stil zijn, want de voorstelling is bezig. In de remise is het donker. Een vaal wit licht van de toneellampen, met de schaduwen van de dansers. En dan, de laatste tonen van de muziek van Alamo Race Track. Applaus. Nog even doorwerken.

Meer nieuws

Choreografiecursus HOME in Rotterdam

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL