Ryan Djojokarso

Ryan Djojokarso

Choreograaf DANSLOKAAL 4

Bij Conny Janssen Danst sinds

augustus 2016

Korzo producties, één van de creatieve partners in DANSLOKAAL, schoof choreograaf Ryan Djojokarso naar voren voor de 4e editie van dit talentontwikkelingsproject.

Ryan Djojokarso (Suriname, 1983) begon met dansen toen hij twintig was. Na zijn afstuderen aan Codarts/Rotterdamse Dansacademie, werd hij een gewild danser en werkte met verschillende choreografen waaronder Itzik Galili, Liat Waysbort, Erik Kaiel, Keren Levi, Ugo Dehaes, Itamar Serussi en Tabea Martin.

Sinds 2012 ontwikkelt hij zich als choreograaf, grotendeels in samenwerking met Bram Jansen. Voor Voorjaarsontwaken 2013 maakte hij voor Korzo het duet Balts, dat werd bekroond met een Critici Prijs in Hannover, een prijs voor de beste danser bij CICC in Kopenhagen en de eerste Berner Tanzpreise
Het juist nader tot elkaar komen staat centraal in het originele en prachtig gedanste Balts.’ (Volkskranst, 2013)

Na Balts maakte hij in 2014 met Bram Jansen voor DOX ‘Tanz ist auch sport ‘, waarin het duo zich afvraagt: Hoe dicht liggen sport en dans bij elkaar? Bij Korzo volgden in 2015 ‘Nomophobia’ voor het CaDance Festival, een duet gedanst op een kubus met een speeloppervlak van 1m2 en op 1m hoogte, en ‘SPEED’ voor jongerentraject Crosstown van Korzo. Dit jaar ging het duet On Hold in première tijdens de 20e editie van Voorjaarsontwaken in Korzo.

‘voorstelling met een conceptuele invalshoek, absoluut verfrissend werk dat smaakt naar meer.’ Theaterkrant.nl***** (over Tanz ist auch sport, 2014)

I.s.m. DOX&fABULEUS, maakten Djojokarso en Jansen in 2016 ‘Alleen de grootste nabijheid’ een dansvoorstelling met acht jongeren tussen 14 en 21 jaar, vrij geïnspireerd op een roman van Goethe uit 1809. De voorstelling werd geselecteerd voor de Nederlandse Dansdagen en is daar nog te zien op 8 oktober, in Maastricht.
‘Gelukkig is er de dans, zo heftig qua constructies en bewegingen, zo intens in het dansplezier dat deze jongeren uit Nederland en Vlaanderen uitstralen.’

Te zien in

DANSLOKAAL 4

Ryan Djojokarso, Michiel de Regt, Connor Schumacher