Ralitza Malehounova

Ralitza Malehounova

Docent Ballet

Nationaliteit

Vlaamse

Ralitza’s les richt zich op het afstemmen van jezelf met je omgeving en de muziek. Het vinden en toestaan van die communicatie. Om één ademhaling te worden. Er is ruimte voor meditatie, technische vaardigheden, challenges, maar ook plezier.

Bio
Ralitza Malehounova (1981), geboren in België, studeerde aan de Royal Ballet School van Antwerpen. Ze danste met het Stuttgart Ballet, Mannheim Ballet en Scapino Ballet Rotterdam. Gedurende haar carrière heeft ze samengewerkt met verschillende choreografen aan nieuwe creaties en danste ze repertoires van traditionele klassiekers tot moderne werken van beroemde choreografen zoals: John Cranko, John Neumeier, Marcia Haydée, George Balanchine, Uwe Scholz, Christian Spuck, Douglas Lee, Marco Goecke, Ed Wubbe, Jiri Kylián, Hans Van Manen, Dominique Dumais, Kevin O’Day, Felix Landerer, Georg Reischl. Later vervolgde Ralitza haar pad als freelance danser, docent en assistent choreograaf. Ze begon met het ensceneren van het werk van Marco Goecke voor verschillende gezelschappen door de jaren heen en ze heeft gewerkt als repetitor bij Codarts Rotterdam.
Van 2017 tot 2021 was Ralitza ballet master bij NDT. Ze werkte nauw samen met choreografen zoals Marco Goecke, Medhi Walerski, Edward Clug, Paul Lightfoot, Jiri Kylián, Sharon Eyal, Marne&Imre Van Opstal, Yoann Bourgeois and Damien Jalet aan bestaand repertoire en nieuwe creaties binnen het gezelschap.
In 2021 keerde ze terug naar haar carrière als freelance ensceneur en docent over de hele wereld.

 

Open class with Ralitza Malehounova

Ralitza talks about her class