Pieter de Graaf

Pieter de Graaf

Pieter de Graaf brengt in Oktober 2009 zijn debuut ‘Introducing’ uit. In december 2009 komt het album ook in Zuid-Korea en Japan uit.

Zijn semi-autobiografische composities klinken fris, modern en melancholisch, met een hoorbaar brede muzikale interesse. Logisch, Pieter de Graaf studeerde af aan het Rotterdams Conservatorium, waar hij les kreeg van ondermeer Kris Goessens en Rob van Kreevelt. Deze jazz-opvoeding weerhield hem er niet van om jarenlang als toetsenist een prominente rol te spelen binnen de hiphop-formatie Kyteman’s Hip Hop orkest en binnen de muziek van Wouter Hamel.

Pieter de Graaf speelt samen met Jasper van Hulten op drums en Sven Happel op bas.
Pieter is voortdurend in beweging op het podium. Met zijn expressieve lichaamstaal lijkt hij hele verhalen te vertellen. Toch doet het de jonge pianist tekort enkel zijn energieke spel te prijzen. Met zijn trio bewijst Pieter de Graaf een enorm sterk componist te zijn.
Na release was het album ‘Introducing‘ meteen ‘Radio 6 week cd’ en werd het goed ontvangen door critici:

Wouter Hamel: “Pieter is virtuoos, het is een must om hem live te horen en zien, maar zijn stukken zijn ook echt mooie liedjes, een bijzonder talent”

Pers over Pieter de Graaf
“een plaat die barst van de energie…Pieter is als een spits die continu loert op een kansje, op een gat in de verdediging” (Revu)

“zonder meer een pianist met een mooie toekomst, die een verhaal heeft te vertellen”
(Gooi&Eemlander)

“De Graaf’s muziek is fris, eigentijds, soms lekker stevig, al laat de pianist ook zijn gevoelige kanten zien”
(4 sterren, Nederlands Dagblad)

Diverse muzikale samenwerkingen brachten Pieter de Graaf al vele malen op podia in onder meer Duitsland, België, Japan en uiteraard Zuid-Korea. In Nederland speelde hij op het North Sea Jazz-festival, Noorderslag, Concertgebouw, Paradiso, de Melkweg en vele andere podia.

In November 2010 neemt Pieter voor 3 liedjes prachtige video’s op. Op het Westergasterrein in Amsterdam speelt het trio ‘Stress Chicken’, ‘For You’ en de nieuwe track ‘Wandering’ (staat niet op het album).
De video’s zijn terug te zien en te beluisteren via www.pieterdegraaf.com

2011 zal voor Pieter de Graaf geheel in het teken staan van zijn solo carrière waarin hij naast het werken met zijn trio ook solo liedjes zal uitbrengen en met andere bezettingen zal gaan spelen. Vanaf 2011 maakt Pieter geen deel meer uit van de Wouter Hamel band.

Pieter de Graaf online:
www.pieterdegraaf.com

Te zien in

INSIDE OUT 2015

Live muziek: iET, Budy Mokoginta, Jonas Pap & Pieter de Graaf