Jason Mabana

Jason Mabana(31)

Choreograaf

Nationaliteit

Belgisch

Bij Conny Janssen Danst sinds

augustus 2019

Conny Janssen Danst zelf draagt choreograaf Jason Mabana voor in de zevende editie van DANSLOKAAL.

Jason Mabana is een Belgische choreograaf. Hij woont momenteel in Londen en geeft les aan de Rambert School of Ballet and Contemporary Dance. Jason werkte als danser voor de Akram Khan Company, Shobana Jeyasingh, Wayne McGregor en de Candoco Dance Company.

Met zijn werk Requiem For Aleppo – dat in 2017 in Sadler’s Wells in première ging – werd hij genomineerd voor de Amnesty International Freedom of Speech Awards. Hierna maakte hij werk voor de Black Box Dance Company in Denemarken, de Balettakademien in Zweden, de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, de Rambert School en BalletBoyz Course in Engeland en voor een fashion campagne van Stella McCartney. Onlangs werd hij gekozen tot opkomend choreograaf voor het Springboard Festival in Montreal. Op dit moment werkt Jason aan een productie met de Contemporary Dance School Hamburg; in de zomer van 2019 maakt hij een choreografie voor een toneelstuk in Nederland.

Conny Janssen over Jason Mabana: “Na het zien van zijn werk Last Line was ik onder de indruk van de structuur, de fysieke taal en vooral hoe Jason met een grote, diverse groep studenten een zo coherent emotioneel werk had gemaakt. Dit maakt mij enorm nieuwsgierig naar een ontmoeting met onze dansers.” 

Te zien in

DANSLOKAAL 7

Jason Mabana, Rutkay Özpinar, Joseph Simon