Ian Yves Ancheta (DANSLOKAAL)

Ian Yves Anchetas(31)

Choreograaf

Nationaliteit

Zweeds

Bij Conny Janssen Danst sinds

augustus 2021

Dansateliers, één van de creatieve partners in DANSLOKAAL, schoof choreograaf Ian Yves Ancheta naar voren voor de 9e editie van dit talentontwikkelingsproject.

Ian Yves Ancheta (Zweden, 1993) is een dansmaker en performer. Zijn eerste kennismaking met dans was met New School Hiphop en dit leidde tot zijn grote interesse in muzikaliteit en gefragmenteerde bewegingskwaliteiten. Ian is in 2019 afgestudeerd met een bachelor Dans aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem. Als maker creëert Ian vanuit een plaats van humor en speelsheid. Hij zoekt momenten op waarin te zien is wat verborgen was, het eenvoudige ineens complex is en onbeduidendheid zinvol wordt.

In seizoen 2019-2020 was Ian te zien in het werk van Conny Janssen Danst, Ingrid Berger Myhre en Davide Bellotta. Hij maakte zijn eigen werken Once, Two times (2019) als onderdeel van One night’s dance bij Dansateliers en On steady ground (2020) als onderdeel van Dans in Ontwikkeling van Liat Magnezy en zijn samenwerking met Dansateliers bracht hem tot zijn nieuwe solo Titta på mina tuttar (2021). In het siezoen 21/22 werkt Ian voor het Noorse dansgezelschap Nagelhus Schia Productions.

Te zien in

DANSLOKAAL 9

Ian Yves Ancheta, Astrid Boons, Fubunation