Fubunation (DANSLOKAAL)

Fubunation

Choreograaf

Bij Conny Janssen Danst sinds

augustus 2021

Conny Janssen Danst zelf draagt FUBUNATION voor in de negende editie van DANSLOKAAL. In 2019 selecteerde Conny Janssen de Londonse makers Waddah Sinada en Rhys Dennis van FUBUNATION als winnaar van de Partner Award tijdens de internationale duetcompetitie RIDCC. Als winnaar van deze prijs gaan zij aan de slag met de dansers van Conny Janssen Danst voor DANSLOKAAL 9.

FUBUNATION
FUBUNATION is een Londense dansorganisatie opgericht in 2017 door Rhys en Waddah. Het doel van FUBUNATION is om een grotere zichtbaarheid en aanwezigheid van artiesten van kleur in de moderne danswereld te bewerkstelligen. De unieke bewegingstaal van het gezelschap laat samenwerkingsverbanden versmelten met elementen uit de hiphop, resulterend in krachtig en authentiek werk dat maatschappelijke thema’s aanpakt zoals die zich in de moderne samenleving voordoen.
Dit jaar is FUBUNATION  geselecteerd voor Areowaves21 en bereidt het nieuw werk voor samen met het London’s Royal Philharmonic Orchestra.

Waddah Sinada (1989)
Danskunstenaar en choreograaf Waddah Sinada werd geboren in Soedan en woont in Londen. Waddah begon zijn danstraject met streetdance en hiphop binnen maatschappelijk georiënteerde collectieven. Na een studie moderne dans aan London Contemporary (The Place) werkt hij nu zelfstandig: hij doceert, regisseert en werkt als dansmaker om zijn stem als jong en opkomend choreograaf verder te ontwikkelen.

Rhys Dennis (1993)
Rhys werd geboren in Londen met een Jamaicaanse en Barbadiaanse achtergrond. Op jonge leeftijd had hij al interesse in hip hop. Na zijn studies aan het conservatorium Northern School of Contemporary Dance en de The Place werkt hij nu als zelfstandig freelance kunstenaar. Hij is choreograaf en organiseert evenementen en artistieke platforms.

Te zien in

DANSLOKAAL 9

Ian Yves Ancheta, Astrid Boons, Fubunation