Evan Schwarz

Evan Schwarz(31)

Docent Ballet

Nationaliteit

Amerikaans

Evan geeft les volgens de basis structuur van een klassieke ballet les, maar maakt gebruik van visualisaties en beelden om moeilijke bewegingen aan te pakken. Tijdens zijn oefeningen richt hij zich op muzikaliteit, harmonie evenals natuurlijke gewichtsverdeling and lichaamstronen. Zijn doel voor de dansers die mee doen aan de les is dat ze vertrekken met nieuwe informatie en tactieken wat betreft het aanpakken van nieuwe bewegingen.

Bio
Evan Schwarz, geboren en getogen in Los Angeles, is een Zwitsers/Oostenrijks/Amerikaanse freelance danser, choreograaf en docent. Hij begon met dansen bij de Los Angeles County High School for the Arts en later ging hij naar The Juilliard School in New York, waar hij in 2014 afstudeerde. Nadat hij was afgestudeerd werkte hij voor Ballet Bern in Zwitserland en daarna voor National Dance Company Wales in Engeland.
Als choreograaf presenteerde Evan zijn werk tijdens Next Generation Bern, Tanzplatform Bern Competition, Okayama Symphony Hall in Japan, Café Belcampo in Amsterdam, The Juilliard School, en al vanaf het begin van zijn opleiding bij de Los Angeles County High School for the Arts. Tijdens de COVID-19 pandemie werkte hij samen met de gevestigde Taiwanese artiest Kevin Liao, en maakte ze een online interdisciplinair duet met beweging en muziek.

©Laura Zalenga

Open class with Evan Schwarz

Evan talks about his class