Dovydas Strimaitis (DANSLOKAAL 10)

Dovydas Strimaitis(26)

Choreograaf

Nationaliteit

Litouws

Dansateliers, één van de creatieve partners in DANSLOKAAL, schoof choreograaf Dovydas Strimaitis naar voren voor de 10e editie van dit talentontwikkelingsproject.

Dovydas Strimaitis (1997) is een Litouwse hedendaagse danskunstenaar. Op 12-jarige leeftijd begon Strimaitis met het trainen in verschillende dansstijlen, waaronder lijndansen, showdans en uiteindelijk hedendaagse dans. In 2019 studeerde hij af aan de Codarts opleiding uitvoerend dans, na het afronden van zijn stagejaar bij Jitti Chompee, Jan Martens en Marina Mascarell. Sinds september 2019 is Strimaitis danser bij Het Nationale Ballet van Marseille, onder leiding van La Horde.

Strimaitis ontwikkelde zijn choreografische oeuvre al tijdens zijn Codarts opleiding met zijn werken “Pendulum” (2018) en “Still Waiting” (2018), dat de hoogst mogelijke beoordeling kreeg en werd gepresenteerd in Theater Rotterdam en Korzo (Den Haag). In 2020 werd een samenwerking tussen hem en een Estse choreograaf Maarja Tõnisson, “Insula”, gepresenteerd tijdens MANIFESTA 13 in Marseille. In 2021 regisseerde en choreografeerde Strimaitis een videoclip/dansfilm voor Julijona Biveinytė’s nummer “last song”.

Zijn solo “The Art of Making Dances” ging in juli 2021 in première in Litouwen.

Te zien in

DANSLOKAAL 10

Dovydas Strimaitis, Zino Schat, Remy Tilburg|Theater tour