Astrid Boons

Astrid Boons(35)

Choreograaf

Nationaliteit

Vlaams

Bij Conny Janssen Danst sinds

augustus 2021

Korzo, één van de creatieve partners in DANSLOKAAL, schoof choreograaf Astrid Boons naar voren voor de 9e editie van dit talentontwikkelingsproject.

Astrid Boons start als kind haar balletopleiding in België en werkt sindsdien constant aan haar techniek. Voor zij actief werd als choreograaf, danste zij onder andere bij Tanztheater Wuppertal Pina Bausch, Nederlands Danstheater 1, Göteborg Operans Danskompani en Dansgroep Krisztina de Châtel.

In haar werk is beweging een zich continu traag transformerende vorm van energie. Astrid stelt zichzelf existentiële vragen over het voortbewegen van de mens en gaat deze vervolgens fysiek en mentaal te lijf. Ze laat zich daarbij veelal beïnvloeden door organische processen en haar creaties zijn daardoor als landschappen te ervaren. Het performers lichaam wordt leeggemaakt om zich vervolgens te laten voortdrijven door een dieperliggende kracht. De staat van zijn van de performers is uiterst cruciaal voor het werk, net als concentratie en precisie.

Astrids werk ontspint zich langzaam voor je ogen en andere zintuigen. Haar werk verlangt zowel van de performer als van het publiek een diepe concentratie.

Te zien in

DANSLOKAAL 9

Ian Yves Ancheta, Astrid Boons, Fubunation