Vriend in the picture: Sandra Benschop

vr 12 jan 2018

Sandra Benschop is Vriend van Conny Janssen Danst sinds 2012 en bouwt op deze manier mee aan de toekomst van het gezelschap. Na het zien van de voorstelling “HOW LONG IS NOW” raakte zij geïnspireerd en besloot zij, vanuit haar liefde voor de dans, jaarlijks een deel van de winst van haar eigen onderneming te schenken aan Conny Janssen Danst. Wij mochten haar een aantal vragen stellen over haar beweegredenen om Vriend te zijn.

Waarom ben je Vriend van Conny Janssen Danst?
Sandra:
De belangrijkste reden is dat ik ontzettend van dansen houd. Om zelf te doen en om naar te kijken. In het gezelschap van Conny Janssen Danst vind ik een danstaal die tot mij spreekt. Thematiek die ik herken en dansers in alle variëteit. Een lust voor het oog. En met de mooie, passende en soms schurende context die rondom de dans gecreëerd wordt is het een lust voor alle zintuigen. Ik kan er lyrisch van worden! En zou het dan zelfs voeding voor de ziel noemen. En bevriend raak je met iemand die je zit zitten en dan wil je het beste voor je vriend. En daarom doneer ik ieder jaar een deel van mijn omzet aan CJD.

Op welk moment besloot je Conny Janssen Danst financieel te steunen?
Sandra:
Dat was in 2012. Ik had in alle opzichten een ‘rijk’ jaar. Was opnieuw moeder geworden, had een bloeiende coachingpraktijk, het leven ervoer ik als gul. En toe wilde ik graag delen. En wilde het dichtbij houden. Dichtbij mezelf. Dans! Dicht in de buurt. Rotterdam! En in 2012 zag ik ‘How long is now’ in de tramremise, ik zie het nog voor me! Heb er ook gegeten, de muziek was treffend, zo’n totaalbeleving en ‘how long is now’ is ook nog eens een filosofische vraag waar je wel een paar avonden over kunt mijmeren.

Hoe vind je het om Vriend te zijn van Conny Janssen Danst? Betekent dit iets voor jou persoonlijk?
Sandra:
Ik vind het een waardevolle vriendschap! Voel me daardoor nog meer betrokken, het gaat nog meer leven. Heb ook een keer een middag promotiemateriaal in enveloppen gedaan, vond ik ook leuk om de sfeer op kantoor te proeven. Conny Janssen Danst voelt echt als een warm gezelschap.

Wat zou je nog mee willen geven aan mensen die overwegen Vriend te worden van Conny Janssen Danst?
Sandra:
Ik ben van mening dat dans en andere culturele uitingen wezenlijk zijn voor een samenleving. Om moeilijke vragen het hoofd te bieden. Om te verheffen. Om te verbinden en in vervoering te brengen. Het verdient onze steun, want het heeft een grote waarde, het geeft de samenleving kleur en diepgang.

Ook Vriend worden?
Klik hier voor meer informatie of neem contact met ons op via vrienden@connyjanssendanst.nl / 010 452 99 12.

 

Meer nieuws

Choreografiecursus HOME in Rotterdam

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL