Verhuisplannen: Conny Janssen Danst naar de Kaap

vr 21 dec 2018

Conny Janssen Danst verhuist in september 2019 naar de voormalige Fenixloods 1 op Katendrecht en betrekt daar nieuwe huisvesting met twee ruime studio’s, kleedruimtes en kantoren. Dit nieuwe huis past bij de ambities van het gezelschap waar talentontwikkeling, presentatie, educatie en samenwerking nadrukkelijk op de agenda (blijven staan). Hier worden de grote voorstellingen ontwikkeld, presenteren we talentontwikkelingsprojecten, ontvangen we publiek, organiseren we ontmoetingen met amateurs, scholieren en studenten en werken we samen met andere kunstdisciplines.
Foto: Ossip van Duivenbode

Dansers in de nog af te bouwen Studio 1. Oktober 2018. Foto: Edgar Wetzel

Huis voor ontmoeting en verbinding
Het is expliciet onze keuze om de nieuwe plek méér te laten zijn dan het werkhuis van Conny Janssen Danst: het moet een open plek worden waar rondom de dans allerlei activiteiten en ontmoetingen plaatsvinden – van dansworkshops tot presentaties van jonge choreografen en van tentoonstellingen van jonge kunstenaars tot live-muziek van Rotterdamse singer-songwriters. De nieuwe locatie biedt ook de mogelijkheid om te groeien en nieuw publiek te ontmoeten en te activeren. Net als in het werk staan ook in het huis de ontmoeting en de verbinding centraal.

Conny Janssen in oktober 2018 tijdens opnames over de bouw van Huis Conny Janssen Danst. Foto: Edgar Wetzel

‘Op deze bruisende nieuwe plek op Katendrecht met als directe buren Theater en Kantine Walhalla, Codarts Circus Arts en Circus Rotjeknor, aan het Deliplein en op een steenworpafstand van Las Palmas/Nederlands Fotomuseum, Verhalenhuis Belvederè, Hotel New York en LantarenVenster liggen nieuwe samenwerkingsmogelijkheden voor het oprapen. Daarnaast zijn we nieuwsgierig naar de ontmoeting met de bewoners in de wijk. Het is voor ons allemaal een fantastische plek om verder te bouwen.’
– Conny Janssen

Het ‘Huis Conny Janssen Danst’ wordt dus meer dan stenen alleen, zoals het gezelschap al jaren meer is dan het productieapparaat voor de voorstellingen van Conny Janssen: het gaat over verbindingen maken met publiek en stad, over gulheid en delen, over kwaliteit, creativiteit en betrokkenheid – altijd met de dans als vertrekpunt.

Alvast een kijkje nemen?
Momenteel is de verbouwing van de voormalige Fenixloods 1 in volle gang. Naast een bezoek aan deze plek op Katendrecht in Rotterdam – beter bekend als De Kaap – kunt u de volgende websites bezoeken om de verbouwing te volgen:
www.fenixlofts.nl/webcam/
www.fenixlofts.nl/de-fenix-in-beeld/

|Conny Janssen in oktober 2018 op de bouwplaats van het nieuwe Huis Conny Janssen Danst. Foto: Edgar Wetzel|Conny Janssen in oktober 2018 tijdens opnames over de bouw van Huis Conny Janssen Danst. Foto: Edgar Wetzel|Dansers in de nog af te bouwen Studio 1. Oktober 2018. Foto: Edgar Wetzel|Dansers in de nog af te bouwen Studio 1. Oktober 2018. Foto: Edgar Wetzel|Foto: Ossip van Duivenbode

Meer nieuws

15 okt ’23: Workshops Marta & Kim + Rutkay Özpinar

17 sep ’23: Workshops Patricia & Antonin

Rick Spaan verlaat per 1 jan ’24 Conny Janssen Danst