http://www.youtube.com/watch?v=KQv_idnUdVo

Wat hebben we genoten van COMMON GROUND. Het weer werkte perfect mee, de mensen waren enthousiast, het eten smaakte goed en de dansers en muzikale gasten zagen er geweldig uit op het dak! Graag blikken we nog even terug op COMMON GROUND, het evenement dat zoveel meer inhield dan alleen maar een dansvoorstelling op locatie.

Flashmob verrassing in centrum Rotterdam
Niet minder dan 120 dansers – van amateurdanser tot dansstudent – verrasten op 11 juli het winkelend publiek in het centrum van Rotterdam met een flashmob. Met als aanvoerders dansers Winston, Merel en Lola werd met een vooraf ingestuurde dans de voorstelling COMMON GROUND onder de aandacht gebracht. Beelden zeggen meer dan duizend woorden, dus bekijk vooral de video”s op Youtube via deze link.

COMMON FOOD
Elf avonden heeft PICKNICK Rotterdam gekookt voor (soms zelfs meer dan) zestig mensen. Binnen no time was het restaurant op het perron volgereserveerd. De 660 mensen die een kaartje voor het diner wisten te bemachtigen hadden er geen spijt van. Het 3 gangen menu is prima bevallen. Wie nog eens van PICKNICK wil proeven, kan terecht in hun ontbijt- en lunchspot op de Mariniersweg.

COMMON VIEW
Wegens succes verlengd: openlucht expositie COMMON VIEW Een retrospect op Station Hofplein. Ga terug in de tijd van de gloriedagen van Station Hofplein, het drama van het bombardement en zie de wederopbouw van de plek waar COMMON GROUND plaatsvond. Nog steeds te zien aan de Katshoek in Rotterdam. Een preview is te vinden in deze foto-slideshow.

COMMON GROUND, de persquotes
Dit schreef de pers:

”In alle verscheidenheid is er behoefte aan gemeenschappelijke grond. In dat proces passeren alle emoties de revue, in kunstige trio’sen elektrisch geladen duetten. Die opbouw is vertrouwd en ook Janssens intuïtieve dansbenadering komt prima tot zijn recht”
Trouw

”…de ooit zo troosteloze locatie oogt schitterend – hardvochtig maar toch zacht door de theaterspots en de menselijke aanwezigheid van dansers en toeschouwers. Beeldend zit de voorstelling vol met cadeautjes. Choreografisch vallen een paar mooie duetten op. De stadse beweging in dit staalharde decor is fraai.”
Volkskrant

”Jammer toch dat we zo zuinig met energie zijn geworden. Met alle lichtjes ongegeneerd aan in de hoogbouw achter de Hofbogen zou het ”decor” van Common Ground, de eerste voorstelling van Conny Janssen in de openlucht er nóg mooier uit kunnen zien”
NRC Handelsblad

Lees ook het blog van de wijk Bergpolder, met een uitgebreid fotoverslag van een avond COMMON GROUND.

DANCING IN THE RAIN!
Drie weken mooi weer. Drie weken? Nee, net op de allerlaatste speelavond -zaterdag 10 juli – besloten de weergoden dat de regen met bakken uit de lucht moest komen, gepaard met onheilspellend donkere onweerswolken. Zouden we dan bij die laatste voorstelling toch ons ‘slecht weer protocol” toe moeten passen? Ding dong, aan alle passagiers op Station Hofplein: de voorstelling COMMON GROUND heeft een tot nu toe nog onbekende vertraging. Er werd gewacht, 30 spannende minuten, om te zien of het onweer overwaaide. En dat deed het! Om 22.15 betraden de tien dansers, gitariste Corrie van Binsbergen en Michel Banabila alsnog het dak. Met lichtflitsen en een onophoudelijke regenbui als decor was deze laatste voorstelling een waardige afsluiter van COMMON GROUND. bekijk hier de spetterende foto”s die fotograaf Fred Ernst maakte van deze spectaculaire afsluiter van COMMON GROUND..

Meer nieuws

Choreografiecursus HOME in Rotterdam

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL