RTV Rijnmond Radio-uitzending ‘Zo Ben Ik Groot Geworden: Conny Janssen’

vr 8 apr 2016

In het radioprogramma ‘Zo ben ik groot geworden’ interviewt RTV Rijnmond diverse bekende persoonlijkheden uit Rotterdam en omstreken. In deze uitzending een portret over Conny Janssen (1958). Als artistiek leider  van het moderne dansgezelschap Conny Janssen danst, vertelt zij over haar jeugdjaren in Rotterdam.

Janssen is een rasechte Rotterdammer. Eentje die zelfs aan beide kanten van de Maas opgroeide. In de winter huisde ze met haar ouders en oudere zus drie hoog achter in het centrum. Zodra het zomer werd zette het gezin koers naar de volkstuin op Rotterdam-Zuid, waar dan tot oktober werd gebivakkeerd.

Haar vader vond het maar niks om voor een baas te werken. Dus zette hij zijn eigen machinefabriek op in Vlaardingen. Sappelen was dat soms. Zeker ook omdat hij als werkgever zo sociaal was. “Dan kreeg het personeel salaris, maar was er voor ons niks meer over.”

Ze lijkt behoorlijk op haar vader, zegt ze. Al heeft ze van haar moeder dan weer het vermogen tot contact maken en het beschouwende geërfd.

Sport, muziek, zang; op zoek naar een bestemming in het leven boeit het Conny allemaal. Maar er blijkt maar een ding waar ze alles wat ze mooi, krachtig en ontroerend vindt in kwijt kan: dans!

Luister hier de uitzending terug.

Komende zomer is Conny Janssen met  de nieuwe locatievoorstelllin COURAGE te zien in het Vierhavengebied in Rotterdam.

Foto uit het familiearchief van Conny Janssen
|

Meer nieuws

15 okt ’23: Workshops Marta & Kim + Rutkay Özpinar

17 sep ’23: Workshops Patricia & Antonin

Rick Spaan verlaat per 1 jan ’24 Conny Janssen Danst