Prijs Dansersfonds voor Remy Tilburg

ma 25 okt 2021

Trots zijn wij op Remy Tilburg die dit jaar de Aanmoedigingsprijs van het Dansersfonds ’79 krijgt uitgereikt. Behalve als danser bij Conny Janssen Danst, benut hij zijn talenten nog in veel meer vormen en levert daarmee een prachtige bijdrage aan de Nederlandse dans.
Foto boven: Remy Tilburg (midden) in Monuments in Solitude. © Andreas Terlaak

Dat bleef voor de jury van deze prestigieuze prijs niet onopgemerkt:
Remy Tilburg onderscheid zich niet alleen al jaren als danser bij Conny Janssen Danst, maar maakt momenteel ook naam als choreograaf en docent, en profileert zich ook anderszins als een belangrijke promotor van de Nederlandse dans.

Andere prijswinnaars dit jaar zijn choreograaf Krisztina de Châtel (Prijs van Verdienste) en artistiek leider van het Nationale Ballet Ernst Meisner (Speciale Prijs).
Op 15 november 2021 vindt de uitreiking van de Dansersfonds prijzen plaats tijdens het Nederlands Ballet Gala 2021, in het DeLaMar theater, waar Remy Tilburg bovendien zijn solo ‘Cotton Mind’ zal dansen.
Astrid van Leeuwen interviewde Remy Tilburg over deze solo, die hij maakte voor Monuments in Solitude, het project waarbij de dansers van Conny Janssen Danst tijdens de eerste corona lockdown in 2020 hun ervaringen verwerkten in persoonlijke solo’s.

Remy Tilburg in seizoen 2021-2022
Remy Tilburg live on stage zien in het nieuwe theaterseizoen? Dat kan in:

DANSLOKAAL 9
5 sep t/m 13 november 2021
Nieuw werk van getalenteerde makers, i.s.m. Dansateliers & Korzo.

HOME
26 nov 2021 t/m 27 mrt 2022
Na het succes in 2017 van deze voorstelling over mensen die hun plek zoeken in de wereld en bij elkaar, komt HOME in een actuele remake terug in de theaters. Met live muziek, gecomponeerd door Michel Banabila en Maarten Vos, live uitgevoerd door Maarten Vos of Karel Bredenhorst.

Foto: Leo van Velzen
|Remy Tilburg (middenI in HOME (2017)
Foto: Leo van Velzen.

Meer nieuws

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL

Jeroen van Breugel nieuwe zakelijk leider Conny Janssen Danst