PORTRETTENGALERIJ: Yanaika & Christiaan

vr 4 dec 2015

In het kader van de nieuwste voorstelling I’M HERE & Álbum Familiar, delen Yanaika Holle en Christiaan de Donder dierbare herinneringen en geheime verlangens met jullie!

Komend seizoen herneemt Conny Janssen Danst twee bijzondere choreografieën in één programma. In I’M HERE, dat Conny Janssen in 2005 met fotograaf en filmmaker Carel van Hees maakte, zijn tien heel verschillende personages op zoek naar liefde, warmte en erkenning. Ze komen tevoorschijn uit de stad, een dynamische metropool die telkens verandert. Álbum Familiar (2001) is een choreografie voor drie vrouwen en vier mannen die elkaar ontmoeten voor een portrettengalerij. ‘Al bladerend’ komen herinneringen boven, flarden van persoonlijke en familiegeschiedenissen.

Om al in de sfeer van familiegeschiedenissen & persoonlijke verhalen te komen, vroegen we – i.s.m. Dans Magazine – de dansers naar hun dierbare jeugdherinneringen en geheime verlangens. In deze aflevering: Yanaika Holle en Christiaan de Donder.

Yanaika Holle (Nederlandse)
Mijn mooiste herinnering
‘Vanaf het moment dat ik het mij kan herinneringen wil ik al optreden! Samen met mijn broer en zus oefenden we uren lang op onze eigen ‘Circus Ya-De-Fa’ (Yanaika, Denise, Fabian). Ook maakten we zelf de kostuums en flyers etc. etc.  Waarschijnlijk duurde ons ‘echte’ optreden voor onze ouders in de woonkamer niet langer dan 10 minuten, maar ‘hey’ wat hadden we veel plezier! Haha ..’

Mijn diepste verlangen
Mijn diepste verlangen raakt alle mensen, ik hoop dat we steeds beter in contact komen te staan met ons eigen lichaam, nog meer dan met ons hoofd! Laten we stoppen met praten en op zoek gaan naar onze innerlijke kracht en putten uit onze eigen persoonlijkheid, die we allemaal hebben. Dat helpt ons om puur te zijn en vanuit gevoel te handelen, met liefde.

Mijn grootste droom
Nooit zou ik mijn passie voor het dansen willen verliezen en wil ik blijven werken vanuit mijn lichaam en geest, en met mooie mensen om mij heen. Mijn omgeving is een onuitputtelijke bron van informatie en geluk. Mijn droom is om een danstherapeut te worden en dat past precies in het plaatje van waar ik nu ben. Denk ik …

Christiaan de Donder (Belgisch)
Mijn mooiste herinnering
‘De dag dat ik mijn diploma haalde van school werd ik ook voor de eerste keer in mijn leven oom!’

Mijn diepste verlangen
Geheim!

Mijn grootste droom
‘Het beste uit mijzelf halen. Naast mijn danscarrière hoop ik ook de mode in te gaan.’
Yanaika en Christiaan live in actie zien? I’M HERE & Álbum Familiar toert vanaf 12 november langs de theaters. Bekijk hier de speellijst voor een theater in de buurt.

foto: Raymond de Vries

Meer nieuws

Choreografiecursus HOME in Rotterdam

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL