Op Locatie: DE FERRO

wo 1 jun 2016

Het Ferro terrein is industrieel erfgoed en kent een rijke historie. Het terrein op de hoek van de Keilehaven en de Benjamin Franklinstraat valt op door de aanwezigheid van zijn grote lichtblauwe gashouder. Rondom de gashouder staan diverse opslaghallen, fabrieksinstallaties en kantoorruimtes.

In een verder verleden, rond 1930, werd de gashouder gebruikt voor de opslag van gas. Een groot gedeelte van Rotterdam werd voorzien van gas dat in deze gashouder was opgeslagen. Toen de gasfabriek gesloten werd, werd er in de fabriek emaille geproduceerd. Daarna kwam het terrein in handen van het Amerikaanse chemieconcern Ferro, waar het terrein zijn huidige naam aan te danken heeft. Ferro produceerde op deze locatie verven en lakken.

Inmiddels heeft Ferro zijn productielijn naar Spanje verhuist, en is het terrein door de gemeente Rotterdam aangewezen als een gebied waar nieuwe invulling aan gegeven mag worden. Bij de nieuwe invulling zal op een creatieve manier gebruik gemaakt worden van het karakter van het terrein.


Foto: RCE via wikimedia

Meer nieuws

Choreografiecursus HOME in Rotterdam

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL