Tijdens het afsluitende gala van De Parade kreeg Conny Janssen de Mus uitgereikt, de prijs voor de meest karakteristieke voorstelling van het rondreizende festival! De prijs was voor MEER RUIS/compact, de voorstelling waarmee zes jonge eigenwijze dansers en de twee muzikale talenten van Ming’s Pretty Heroes deze zomer indruk maakten op de Parade in Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

Op 18 augustus sloten de dansers samen met Ming’s Pretty Heroes, de 71 voorstellingen tellende tournee van de voorstelling MEER RUIS op gepaste wijze af: met een spetterende voorstelling in een afgeladen Juliet tent op festival Lowlands 2013. Met MEER RUIS maakte de danscarriëre van elf jongeren een vliegende start: aan het begin van de tournee in maart 2012 waren zij nog vierdejaars studenten aan Codarts, Rotterdamse Hogeschool voor de Kunsten. En nu, anderhalf jaar later kunnen zij terugkijken op een intensieve periode waarin zij tijdens repetities en de tournee de volledige beroepspraktijk aan den lijve ondervonden. Conny Janssen Danst gaf hen hiermee de kans zich binnen een artistiek professionele organisatie te ontwikkelen tot young professionals.

MEER RUIS beleefde na de premiëre op het Holland Dance Festival in 2012 een succesvolle theatertournee, met ruim 40 voorstellingen voor volle zalen in Nederland én Zwitserland. In de zomer van 2013 werd de voorstelling succesvol getransformeerd tot MEER RUIS/compact, waarmee zes van de elf dansers én de twee muzikale talenten van Ming’s Pretty Heroes hoge ogen gooiden op theaterfestival De Parade in Rotterdam, Den Haag én Utrecht. Tijdens de 30 Paradevoorstellingen konden zij rekenen op louter uitverkochte zalen en een razend enthousiast publiek dat hen keer op keer op minutenlang ovationeel applaus trakteerde. Als klap op de vuurpijl mocht Conny Janssen op de laatste dag van De Parade De Mus in ontvangst nemen, de prijs voor de meest karakteristieke voorstelling van De Parade 2013.

Mooie woorden van Volkskrant recensente Annette Embrechts in haar speech bij het uitreiken van de prijs:
Of het nu het pluche is van Carré, de planken van de Parade, de spotlights van So You Think You Can Dance (waarvan mijn nichtje van veertien je dan weer kent) of het ruwe beton van Rotterdam, jij staat er. Je slecht voor een groot publiek die spookdrempel van de moderne dans.

In de afgelopen tien jaar heb je acht edities van De Parade met je werk opgeluisterd. Je weet gretige studenten podiumbewust te maken en eigengereide muzikanten te verleiden voor het eerst met moderne dansers te werken. Vervolgens lokken díe de performers behoorlijk uit hun tent met hun live optreden, zoals nu weer met het toch zeker niet zo dansbare duo Ming’s Pretty Heroes.”

Lees hier meer over MEER RUIS/compact ()
Lees hier meer over MEER RUIS ()

Meer nieuws

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL

Jeroen van Breugel nieuwe zakelijk leider Conny Janssen Danst