LUISTERCONCERT ‘CLARITY’ / IET

vr 8 jul 2016

PREVIEW BIJ CONNY JANSSEN DANST OP LOCATIE:
LUISTERCONCERT ‘CLARITY’  / IET

Voorafgaand aan de voorstelling Courage geeft multi instrumentalist, vocalist en songwriter iET iedere dag een preview concert tussen 19.30 en 20.30 uur van de voorstelling Clarity die van 5 t/m 9 September in theater Walhalla, Katendrecht, Rotterdam gaat plaatsvinden.

‘Clarity gaat over een moment van helderheid waarin je beseft wat werkelijk belangrijk is in het leven

iET ken je van de voorstelling Inside Out waar ze samen met drie andere muzikanten de muziek voor schreef en live speelde tijdens de voorstelling.  Clarity is een samenwerking tussen iET, Conny Janssen Danst en de jonge choreograaf en video maker Davide Bellotta. De voorstelling Clarity is gemaakt rondom het nieuwe album van iET wat gelijktijdig zal uitkomen. Davide Bellotta heeft de songs van Clarity uitgewerkt in dans en beeld met behulp van drie prachtige dansers en intri-gerende videobeelden die de live muziek van iET van een nieuwe dimensie voorzien.  iET wordt bijgestaan door musici Budy Mokoginta, Thierry van Castel en Mark Schilders. In samenwerking met Conny Janssen creëren iET, Davide Bellotta, de musici en de dansers een zinnenstrelende voor-stelling voor oog en oor.

Clarity gaat over een moment van helderheid waarin je beseft wat werkelijk belangrijk is in het leven. Het gaat over jezelf zijn, het laten zien waar je voor staat en vanuit die kracht de verbinding aangaan met je omgeving. Het gaat over dat wat jou maakt tot wie je bent: familie, traditie, liefde. Het gaat over terug gaan naar de basis, je roots, naar wat jij thuis noemt en hebt genoemd. Het moment van helderheid waarin je ervaart dat je niet alleen onderdeel bent van het grotere geheel, maar daar ook een expliciete uiting van bent.

De geschiedenis van de instrumenten die te horen zijn op Clarity vormen een belangrijke inspiratie voor de voorstelling. iET heeft de muziek voor Clarity deels geschreven op instrumenten die ze van haar familie heeft geërfd, zoals de contrabas en de lapsteel guitar. Deze instrumenten vormen een connectie met haar verleden en vormen een groot deel van het gevoel waarmee Clarity is geschreven. In de video art van Davide Bellotta zullen ook foto’s en beelden te zien zijn van familie van iET die tot in de oorlogstijd een (muziek)band vormden: haar oom, tante en grootvader. Van deze band zijn helaas geen opnames: de band viel uit elkaar nadat bij een bombardement het familiehuis met de meeste instrumenten werd getroffen.

Zie hier alvast een klein voorproefje van Clairity:


Meer info & kaarten:  www.ietmusic.com

iET - Clairity

Meer nieuws

Jeroen van Breugel nieuwe zakelijk leider Conny Janssen Danst

12 nov ’23: Workshops Xanthe van Opstal (Gaga) & Uri Eugenio

15 okt ’23: Workshops Marta & Kim + Rutkay Özpinar