In het tweede stuk van de jubileumvoorstelling LIFE-LIVE!, COMMON GROUND, hoor je live muziek van Michel Banabila en gitariste Corrie van Binsbergen.
Corrie van Binsbergen is gitariste, componiste en initiator van vele grensoverschrijdende projecten, zoals Corrie en de Grote Brokken – een 12-koppige band met musici uit pop en jazz – en de serie ”Schrijvers in Concert”, een verrassende combinatie van muziek en literatuur, waarin ze werkt met onder meer Remco Campert, Kees van Kooten, Ramsey Nasr, Manon Uphoff, Tjitske Jansen en Ingmar Heytze. In 2010 maakt ze samen met de Vlaamse acteur/theatermaker Josse de Pauw de opera ‘over de bergen’ in een bijzondere cast met sopraan Claron McFadden en 16 fenomenale musici uit kamermuziek, pop en jazz.

Van Binsbergen speelt al meer dan 25 jaar met diverse groepen en producties op vele festivals in binnen- en buitenland. Ze ontving in 1999 de VPRO/Boy Edgar prijs vanwege haar creativiteit, vakmanschap en veelzijdigheid. Zij ontving compositie-opdrachten voor onder meer Holland Festival, NPS, Filmmuseum, Nederlands Blazers Ensemble, Radio Symfonie Orkest, Mondriaan Strijkkwartet, Zappstrijkkwartet, ASKO/Schönberg & Barbara Hannigan.

www.corrievanbinsbergen.com

Meer nieuws

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL

Jeroen van Breugel nieuwe zakelijk leider Conny Janssen Danst