Heel veel COURAGE extra’s

di 7 jun 2016

Dompel je voor én na de voorstelling in de Ferro onder in een wereld van smaak, kunst, fotografie, beeldende kunst, muziek en talks. Het randprogramma is op DO, VR & ZA vanaf 18u en op ZO vanaf 14u. Bekijk nu alvast wat er op de dag dat jij naar de voorstelling gaat allemaal te zien is! 

Pop-up restaurant
DO, VR, ZA vanaf 18u & ZO vanaf 16.30u

De Soda Club
In de Ferro bouwt De Soda Club een indoor garden naar Frans gebruik in Marokkaanse stijl. Met ‘SpiceManuFactory’ in de keuken. Een rijke smaakbeleving in industriële sferen. Reserveren verplicht. www.desodaclub.nl

 

Beeldende kunst
DO, VR, ZA vanaf 18u & ZO vanaf 14.00u

The Fury Room
Hoe geef je waarde aan wat je ziet? Hoe beïnvloedt die waarde jouw keuzes? Zal je het koesteren? Ga je twijfelen? Zal je ervaring weergaloos zijn? Wat neem je mee? The Fury Room is een installatiekunstwerk dat een aantal fundamentele elementen op nooit eerder vertoonde wijze met elkaar verbindt. Een spiegel die jouw simpele dagelijkse handelingen en zienswijze uitlicht op een buitengewone manier. The Fury Room is een programma van Rotterdam Viert de stad! Met dank aan: CBK Rotterdam.nl. www.eldorado3000.com

fury room


The Urban Living Room

The Urban Living Room is een levendige huiskamersetting die bestaat uit hedendaags Dutch Design en is gericht op gastvrijheid en kleinschalige ontmoetingen in de grote stad. De installatie reist van plaats naar plaats en strijkt nu weer even neer in thuisstad Rotterdam, bij Conny Janssen Danst in het Rotterdamse Vierhavensgebied. De meubels in De Urban Living Room zijn ontworpen door: Dirk van der Kooij (Winnaar Dutch Design Award 2011), Roderick Vos / Linteloo,  Richard Hutten / NGispeN, Ben Oostrum and Jan Melis, Daniel White, Chris Koens, Ramon Middelkoop, Studio ID Eddy en Bas Kortmann. The Urban Living Room is een programma van Rotterdam Viert de stad! www.urbanlivingroom.com

urban living room1


Joep van Lieshout / AVL MUNDO
De beeldentuin AVL-Mundo/Atelier van Lieshout is gratis open voor publiek, evenals de nabijgelegen Voedseltuin. Daarnaast zal een aantal beelden te zien zijn bij Conny Janssen, Danst in de Ferro. Atelier Van Lieshout/AVL-Mundo is gelegen aan de overkant van de straat. Keileweg 18, Rotterdam, doordeweeks van 9 – 18u, in het weekend van 12 – 18u, gratis entree. www.ateliervanlieshout.com


Street-art Rotterdam/St. Petersburg

Momenteel worden de banden tussen Rotterdam en zusterstad St. Petersburg aangehaald, zo ook de culturele betrekkingen. Dit in samenwerking met het Street Art Museum. Er gaan een aantal streetartists aan het werk in de Ferro. De locatie leent zich hier goed voor, ook omdat die al in gebruik werd genomen door Rotterdamse graffiti-artists, als vrijplaats, in afwachting op een nieuwe bestemming van het imposante pand. Met dank aan www.streetartmuseum.ru.

Dansers tijdens eerste bezoek aan de Ferro, Foto: Leo van Velzen.
Dansers, bezoek aan de Ferro, Foto: Leo van Velzen.

Leo van Velzen
 

Foto-expo van de ‘making of’ van de voorstelling COURAGE. Leo van Velzen begon als autodidact. Sinds 1980 werkt hij als freelance fotojournalist, voornamelijk voor NRC Handelsblad. Vanaf 1978 is hij ook vaste scene fotograaf bij o.a. Conny Janssen Danst, Het Nationale Toneel, Ro Theater en Toneelgroep de Appel. Leo van Velzen won prijzen in de categorie Kunst van de Zilveren Camera en was twee keer winnaar van de TheaterFotoPrijs. www.leovanvelzen.com

13427913_1362218140471427_8482390421498545461_n
COURAGE, repetitiefoto in de studio: Leo van Velzen

Muziek
ELKE DAG: DO, VR, ZA & ZO

Luisterconcert iET
Voorafgaand aan de voorstelling Courage geeft multi instrumentalist, vocalist en songwriter iET iedere dag een preview van de voorstelling Clarity die van 5 t/m 9 September in theater Walhalla, Katendrecht, Rotterdam zal plaatsvinden. iET ken je van de voorstelling Inside Out waar ze samen met drie andere muzikanten de muziek voor schreef en live speelde tijdens de voorstelling.  Clarity is een samenwerking tussen iET, Conny Janssen Danst en de jonge choreograaf en video maker Davide Bellotta. De voorstelling Clarity is gemaakt rondom het nieuwe album van iET dat gelijktijdig zal uitkomen. www.ietmusic.comDO, VR, ZA 19.30u & ZO 14.00u.

iET cover _ ALBUM cyaan WEB 2000px

Rotterdam Viert de Stad! Young Talent Stage
DO, VR, ZA 22.15u & ZO 16.30u

Southbound
Scandinavische donkerte en warme sounds in liedjes die met gewicht het licht beschrijven en andersom. Dat is Southbound, het geesteskind van singer-songwriter Roufaida en kunstenares/danseres Andrea. Het uitwisselen van teksten en illustraties tussen de twee, en een jaar van arrangeren en produceren in Kopenhagen resulteerde in de debuut EP Open Water. Joost Wesseling, Max Abel, Silvan van der Zwaag en Joel Dieleman tillen het verhaal naar een hoger plan. De pers noemt het werk van Southbound ‘betoverend’, ‘eigenzinnig’ en vergelijkt hen met de muziek van Björk’. Met dank aan Music Matters.
DO 16 juni, DO 30 juni, ZA 9 juli, 22.15u.


Egle Petrosiute

Egle Petrosiute, Litouwen, is een jonge jazzartieste die opgroeide in een omgeving die al sinds haar geboorte werd beheerst door jazzmuziek . Op 4-jarige leeftijd deed zij al mee aan een zangwedstrijd! Hierna studeerde zij aan de ‘Karoliniskiu School of Music in Vilnius, waar zij pianoles, drumles en zangles kreeg. Zij won prijzen in verschillende nationale en internationale jazzcompetities voor jong jazztalent in Litouwen. Hiernaast deed zij veel ervaring op als zangeres/pianiste van de Litouwse Big Band ‘The Magic Time Orchestra’ waarmee zij 6 jaar lang optrad in binnen en buitenland. Het trio bestaat uit: Laurence Fish – piano, Matheus Nicolaiewsky – contrabas, Louis Portal – drums. ZO 19 juni, 16:30u.

Egle_Petrosiute_-_asmeninio_albumo_nuotrauka-1

Neda Boin

Neda Boin is inmiddels bekend van The Voice of Holland, maar in Rotterdam al langer een bekende, onder meer doordat zij in 2013 tweede werd bij de Grote Prijs van Rotterdam en een jaar later ambassadeur van Rotterdam als winnaar van de Music Matters Award. De zangeres schreef laatst, door een spontane ingeving, een heel nieuw album op piano en geeft dit album hulp met steun van haar fans. www.nedaboin.com. Met dank aan Music Matters. ZA 25 juni 22:15u, ZO 26 juni 16:30u. 


Thijs Nissen

Studeert saxofoon jazz aan Codarts, hogeschool voor de kunsten en stelt zelf een gelegenheidsformatie van andere Codarts Conservatorium studenten samen. Waan je in een oude jazzclub met klinkende glazen, rokerigere gesprekken en de sound van live jazz op de achtergrond: geniet van een ‘Dutch tappie’ en deins mee op het ritme, knip de vingers voor een up-tempo swing of leun achterover en sluit je ogen. www.thijsnissen.com. DO 23 juni, ZA 2 juli, 22:15u.


Gita Bhari
Volgens de 23 jarige Gita Buhari is muziek altijd al een groot onderdeel van haar leven geweest. De singer en songwriter uit Rotterdam is er mee opgegroeid en word geïnspireerd door verschillende muziekstijlen zoals jazz, soul, country, folk en nog veel meer. Met dank aan Music Matters. ZO 3 juli, 16:30u, DO 7 juli 22:15u. 

Gita-Buhari

JOIA
JOIA wil het intieme van een singer/songwriter combineren met het expressieve van de Nederlandse kleinkunst. Eerlijk en persoonlijk, direct gericht aan jou. Na jaren gezongen te hebben in een rockband, besluit ze de muziek terug te brengen naar de puurste vorm, de poespas overboord. Met een band waarin expressie, arrangement en vooral dynamiek centraal staat, komt ze dicht bij de luisteraar. www.joiamusic.nl, Met dank aan Music Matters. ZO 10 juli 16:30u.

joia01_klein


Talk
ELKE VR: 22:15 – 22:45u

Host: Anna Visser
Anna Visser gaat na afloop van de voorstelling in gesprek met Conny Janssen en iedere week een spraakmakende gast uit het Rotterdamse. 17 juni: Eva Olde Monnikhof, Atelier van Lieshout/AVL MUNDO, 24 juni: Dave van der Heijden, Rewriters &  Hip Hop in je Smoel, 1 juli: Kees  Moeliker , ‘De Eendenman’, directeur Natuurhistorisch Museum, 8 juli: Southbound, Andrea Renon, Roufaida Abutaleb.

Presentatie: @Anna_Visser De Derde Dinsdag Facebook / Twitter / Nieuwsbrief Foto’s en videoverslagen vind je op Facebook! De show wordt mogelijk gemaakt door vaste partners, waaronder de Kunsthal Rotterdam, de Doelen, Productiehuis Rotterdam, de...
Anna Visser, foto: Rick Messemaker

******
COURAGE wordt mede mogelijk gemaakt door:

VSBfonds PAY-OFF CMYK                        

******
Young Talent Stage is een programma van Rotterdam Viert de stad!
logo rvds      
logo mm        CBK logo RGB

 

 

|||Rotterdam
08-03-2016. Sfeerbeelden voorbereidingen Locatievoorstelling van Conny Janssen Danst.
Foto: Leo van Velzen.|||||||||

Meer nieuws

15 okt ’23: Workshops Marta & Kim + Rutkay Özpinar

17 sep ’23: Workshops Patricia & Antonin

Rick Spaan verlaat per 1 jan ’24 Conny Janssen Danst