Gouden Zwaan voor Conny Janssen

vr 4 okt 2019

De Gouden Zwaan is 4 oktober uitgereikt aan Conny Janssen. De artistiek leider kreeg de prestigieuze oeuvreprijs uitgereikt door minister Ingrid van Engelshoven van OCW tijdens het Gala van de Nederlandse Dansdagen in Theater aan het Vrijthof in Maastricht. De Gouden Zwaan, ook wel de Oscar van de Nederlandse dans genoemd, wordt door de dansjury van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties toegekend aan Conny Janssen voor de grote bijdrage die zij met haar carrière aan de Nederlandse dans heeft geleverd.

UIT JURYRAPPORT:
De jury schrijft: ‘Met de titel Kiem van haar nieuwste productie verwijst Janssen naar de vitaliteit van het leven om “Het lichaam vol te zuigen met verse lucht om met hernieuwde energie ongekende mogelijkheden te kunnen omarmen.” Het is een mooie metafoor voor de verhuizing van haar gezelschap naar het nieuwe onderkomen in de Fenix-loods in de Rotterdamse haven dit najaar. Als blijk van dank voor alles wat Conny Janssen in de afgelopen decennia voor de Nederlandse dans heeft betekend en om met hernieuwde energie de toekomst te omarmen, vindt de VSCD Dansjury het passend om deze stap te markeren met de Gouden Zwaan.’ Lees het gehele juryrapport hier.

Nieuw Huis en nieuwe voorstellingen in theater en op locatie
Trots zijn wij op deze prachtige erkenning voor het werk van Conny Janssen. We kijken dan ook uit naar de toekomst, met op korte termijn weer mooie plannen:
Momenteel repeteert Conny Janssen met haar dansers voor een nieuwe voorstelling. KIEM, met livemuziek van Budy Mokoginta en Mark Schilders, gaat op 29 november 2019 in première in Theater Rotterdam Schouwburg. In de zomer van 2020 hernemen we de locatievoorstelling So Here We Are in de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam. Bovendien betrekt Conny Janssen Danst deze maand het nieuwe Huis Conny Janssen Danst in Fenix 1 op Katendrecht in Rotterdam.

Meer nieuws

Choreografiecursus HOME in Rotterdam

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL