Fotografiestudente aan de Fotoacademie Danièlla de Haan was met haar camera te gast in onze studio. Lees hieronder haar bevindingen en bekijk hier de foto”s die ze maakte!
Woensdag 27 februari was het dan zover… ik mocht fotograferen bij Conny Janssen Danst tijdens de repetitie van ZOUT. Ik ben een student aan de Fotoacademie in Rotterdam en naast mijn passie voor fotograferen heb ik ook nog een oude liefde namelijk dansen.

Als Rotterdamse zoek je het het liefst dicht bij huis, wekelijks zag ik de posters van Conny hangen door de stad en iedere keer dacht ik: dat zou ik graag willen zien en ook heel graag willen fotograferen. Eigenlijk moet je het dan gewoon doen, gewoon een mailtje sturen en het domweg vragen… en dan nog antwoord krijgen en mogen komen ook!

Het resultaat van de foto”s is nog niet helemaal naar mijn zin, ik hoop er snel nog een vervolg op te kunnen maken. Ik zie zelf dat ik nog een hoop moet leren. Wat ik met mijn foto”s wil bereiken naar de kijker is dat het bijna voelbaar is. De passie, de gedrevenheid, de concentratie: alles zit in het hoofd van de danser en het lichaam voert het uit, prachtig toch?

Wat mij vooral opviel bij het fotograferen tijdens de repetitie is dat Conny eigenlijk meer met kleine hints en aanwijzingen de dansers de nuances aangeeft, ze voelen elkaar aan, er is niet veel voor nodig om het uit te leggen. Fascinerend om te zien! Soms vergat ik even foto”s te maken.

Wat de toekomst in de fotografie betreft, ik hoop me hierin te kunnen specialiseren, mooie beeldverslagen maken met gevoel en diepte. Ik heb even mogen proeven in ”de keuken” en het smaakt naar meer…

Danièlla de Haan

Meer nieuws

Choreografiecursus HOME in Rotterdam

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL