De danstalenten van ’18/’19

di 9 okt 2018

Een nieuw dansseizoen is gestart en dat betekent dat we bij Conny Janssen Danst vier nieuwe danstalenten verwelkomen in het talentenprogramma ROOM FOR TALENT. Binnen de professionele omgeving van het gezelschap zullen deze veelbelovende vierdejaars studenten van de Nederlandse dansvakopleidingen, onder leiding van Conny Janssen, Erik Spruijt en en de ervaren dansers, hun eerste stappen zetten richting het professionele werkveld.

Foto boven: V.l.n.r.:  Ian Ancheta, Romee van der Meent, Chanel Vyent en Hiro Murata. Door: Rob Hogeslag

In het talentenprogramma ROOM FOR TALENT draaien de jonge dansers volledig mee met de verschillende activiteiten van het gezelschap. Bovendien krijgen zij een op maat gemaakt traject waarbij gewerkt wordt aan danstechnische kwaliteit, het ontwikkelen van eigen creativiteit en toneelpersoonlijkheid en repertoire kennis.

DANSLOKAAL 6
De talenten zijn het seizoen begonnen met 2 avontuurlijke projecten met andere makers: Ian Ancheta (25, ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, Bachelor of Dance) en Chanel Vyent (20, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, opleiding Urban Contemporary & Jazz Musical Dance) zijn te zien in de DANSLOKAAL choreografie But More, van Dansateliers choreografe Ingrid Berger Myhre. De andere 2 werkten met maker Tu Hoang aan de nieuwe DANSLOKAAL choreografie ‘Humane’: Romee van der Meent (20, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, opleiding Urban Contemporary & Jazz Musical Dance) en Hiro Murata (21, Japan).

Chanel Vyent (links) en Ian Murata (rechts achter) in But More van Ingrid Berger Myhre tijdens DANSLOKAAL 6. Foto Hogeslag

Repertoirestudie en repetities BROOS
De komende weken werken de jonge talenten met danseres Mariko Shimoda en repetitor Erik Spruijt aan enkele repertoire studies om kennis te maken met de danstaal van Conny Janssen. Door het zich eigen maken van fragmenten uit het repertoire van het gezelschap en het op maat gemaakte coachingstraject worden de jonge dansers o.a. voorbereid op de repetities en het creatieproces van de nieuwe voorstelling BROOS, die op 18 januari 2019 in premiere gaat in Theater Rotterdam Schouwburg. https://www.rockharz-festival.com/wp-includes/pages/about-roborock.html

Romee van der Meent (midden) en Hiro Murata (rechts) in ‘Humane’ van Tu Hoang tijdens DANSLOKAAL 6. Foto: DANSLOKAAL 6.

Via deze website houden we u regelmatig op de hoogte van de ontwikkelingen binnen ROOM FOR TALENT.

Gerelateerd

Ian Ancheta (stage)

medewerker

Lees meer

Romee van de Meent (stage)

medewerker

Lees meer

Hiro Murata

medewerker

Lees meer

Chanel Vyent (stage)

medewerker

Lees meer

Meer nieuws

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL

Jeroen van Breugel nieuwe zakelijk leider Conny Janssen Danst