De danstalenten van ’16/’17

wo 5 okt 2016

Een nieuw dansseizoen is gestart en dat betekent dat we bij Conny Janssen Danst vier danstalenten verwelkomen in het talentenprogramma ROOM FOR TALENT. Binnen de professionele omgeving van het gezelschap zullen deze veelbelovende vierdejaars studenten van de Nederlandse dansvakopleidingen, onder leiding van Conny Janssen, Michael Jahoda en en de ervaren dansers, hun eerste stappen zetten richting het professionele werkveld.

Foto boven: V.l.n.r.: Youp Scheffer, Maud Huizing, Liza Wallerbosch en Ricardo Vera Afanador. Door: Rob Hogeslag

In het talentenprogramma ROOM FOR TALENT draaien de jonge dansers volledig mee met de verschillende activiteiten van het gezelschap. Bovendien krijgen zij een op maat gemaakt traject waarbij gewerkt wordt aan danstechnische kwaliteit, het ontwikkelen van eigen creativiteit en toneelpersoonlijkheid en repertoire kennis.

Clarity en DANSLOKAAL 4
De talenten zijn het seizoen begonnen met 2 avontuurlijke projecten met andere makers: Ricardo Vera Afanador (29, Fontys Hogeschool voor de Kunsten, opleiding Moderne theaterdans) was te zien in de CO-Lab voorstelling Clarity, met live muziek van iET in een choreografie van Davide Bellotta. De andere 3 werkten met makers Ryan Djojokarso en Connor Schumacher aan nieuwe choreografieën die in première gingen in DANSLOKAAL 4: Youp Scheffer (21, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, opleiding Urban Contemporary), Liza Wallerbosch (23, Fontys Hogeschool voor de Kunsten, opleiding Moderne theaterdans) en Maud Huizing (20, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, opleiding Moderne Theaterdans).

ConnyJanssenDanst_DANSLOKAAL4_Asset_Liability_and_Equity_ConnorSchumacher_FotoRobHogeslag_DSC346704
Youp Scheffer (links) en  Liza Wallerbosch (midden)  in een choreografie van Connor Schumacher voor DANSLOKAAL 4. Foto: Rob Hogeslag

Repertoirestudie en repetities HOME
De komende weken werken de jonge talenten met danseres Adi Amit en choreograaf-assistent Michael Jahoda aan enkele repertoire studies om kennis te maken met de danstaal van Conny Janssen. Door het zich eigen maken van fragmenten uit het repertoire van het gezelschap en het op maat gemaakte coachingstraject worden de jonge dansers o.a. voorbereid op de repetities en het creatieproces van de nieuwe voorstelling HOME, die op 20 januari 2017 in premiere gaat in de Rotterdamse Schouwburg.

DANSLOKAAL4_Ryan_1
Maud Huizing en Remy Tilburg in een choreografie van Ryan Djojokarso voor DANSLOKAAL 4. Foto: Rob Hogeslag

Via deze website houden we u regelmatig op de hoogte van de ontwikkelingen binnen ROOM FOR TALENT.

Meer nieuws

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL

Jeroen van Breugel nieuwe zakelijk leider Conny Janssen Danst