De openlucht expositie COMMON VIEW Een retrospect op Station Hofplein doet het oude station Hofplein herleven. Te bezichtigen vanaf donderdag 24 juni aan de Katshoekzijde van De Hofbogen ( t/m 10). Vrij toegankelijk.

Van 24 juni t/m 10 juli is het voormalige Station Hofplein op het dak van de Hofbogen het terrein van dansvoorstelling COMMON GROUND. Het toneel van de voorstelling bevindt zich op de plek waar de afgelopen 100 jaar de Rotterdammer zijn weg van het centrum van Rotterdam naar dat van Den Haag vond. Om deze geschiedenis niet onzichtbaar te laten ontwikkelde Conny Janssen Danst samen met het Gemeentearchief en ZEE.nl de openlucht expositie COMMON VIEW, een retrospect op station Hofplein.

Een serie van 9 beelden neemt de voorbijganger van de Hofbogen aan de kant van de Katshoek mee terug naar het prachtige historisch Station Hofplein. Zij bood onderdak aan Grand Café Loos, tot het verwoest werd tijdens het bombardement in 1940. Na de oorlog was het station overgeleverd aan de nieuwe ontwikkelingen in Rotterdam waar het in de jaren ’50 zichzelf weer hervonden heeft. Het ondergronds gaan van de trein in 1990, was het begin van het einde voor Station Hofplein. Het station en haar Hofbogen maken zich na 100 jaar klaar voor haar nieuwe bestemming. Het onderdak bieden aan cultureel Rotterdam.

De foto’s – levensgroot aangeplakt op tien Hofbogen aan de Katshoekzijde – zijn vanaf donderdag 24 juni te zien. De officièle opening van de expositie vindt plaats op vrijdag 25 juni om 21.00 uur, aan de vooravond van de Dag van de Architectuur. De opening is in handen van choreografe en artistiek leider Conny Janssen, ontwerpers van ZEE.nl en Simone Rots, directrice van De Hofbogen.

Meer nieuws

Choreografiecursus HOME in Rotterdam

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL