CO-Lab | Fashion #2: Christiaan in Aloha Bar

vr 10 apr 2015

Na de aftrap in februari 2015, presenteren we nu de 2e fotoreeks in CO-Lab*, het nieuwe talentontwikkelingsproject van Conny Janssen Danst. In de tweede editie aandacht voor danser Christiaan De Donder, de Aloha Bar, mode, fotografie en meer!

Credits CO-Lab | Fashion # 2
styling / productie: Michelle Bauer
fotografie: Martijn Kappers model
danser: Christiaan De Donder
locatie: Aloha Bar, Maasboulevard 100, Rotterdam – www.alohabar.nl
kleding: MARGREETH OLSTHOORN, Schilderstraat 5, Rotterdam – www.margreetholsthoorn.nl/shop

Over CO-Lab | Fashion # 2
Michelle & Martijn: “Voor deze tweede editie keken we ernaar uit om te werken met danser Christiaan De Donder. Afgezien van dat hij een erg inspirerende danser is – heeft hij ook een bijzonder uitgesproken gevoel voor mode en stijl. We zagen onmiddellijk een match tussen hem en de prachtige donkere designkleding van MARGREETH OLSTHOORN.”

“Wat we erg mooi vinden aan Christiaan is dat hij heel krachtig is in zijn fysieke uitstraling, maar tegelijkertijd ook een bepaalde zachtheid kan hebben in zijn blik. Dat serieuze jongensachtige van hem wilden we graag vangen in de foto.”

CO-Lab # 2_foto 1_Martijn Kappers_low res

MARGREETH OLSTHOORN
Michelle: “Margreeth Olsthoorn is op het gebied van mode een icoon in Rotterdam. Ze is niet alleen eigenaar van de prachtige winkel MAGREETH OLSTHOORN in het verlengde van de Witte de Withstraat – ze is ook fashiondesigner en curator. En dit zie je terug op het moment dat je haar winkel binnenstapt. De kleding die ze verkoopt is kunst, zo simpel is dat. Alles klopt – de verfijning, de manier waarop kleding en accessoires samenkomen en de keuze voor bepaalde ontwerpers. Ze denkt niet in trends, maar in schoonheid en deze benadering van mode is iets dat mij ontzettend inspireert en waar ik veel bewondering voor heb. Als je iets bij haar koopt, dan weet je dat het de tijdgeest overleeft. Ik was dan ook vereerd dat Margreeth Olsthoorn mee wilde werken aan CO-Lab | Fashion # 2 en dat we kleding mochten lenen voor de shoot.”
Klik hier voor meer informatie over MARGREETH OLSTHOORN.

Aloha Bar
Michelle: “Conny Janssen Danst werkt al langer samen met Picknick Rotterdam. Tijdens de locatievoorstellingen zijn ze altijd onze vaste partner als het gaat om de catering en telkens weer verrassen ze ons – en onze bezoekers – met een uit het oog springend driegangenmenu in het pop-up restaurant op locatie. Het is fijn om te weten dat Picknick Rotterdam qua entourage en oog voor beleving op dezelfde lijn zit als Conny Janssen Danst.”

“Sinds vorig jaar is Picknick Rotterdam ook een nieuw project gestart, namelijk de Aloha Bar. De Aloha Bar is een restaurant, koffiebranderij, binnentuin en subtropisch terras in het voormalige Tropicana. Voor mij is het een geweldige plek om in de zon achter glas te genieten van een goed kopje thee in een heerlijke retro stoel tussen de cactussen. Mijn favoriet op de kaart is de tosti met romige kip, pompoen en witlofsalade. Echt een aanrader!”

CO-Lab # 2_foto 2_Martijn Kappers_low res

Martijn: “Ik vind het een leuke gedachte dat ik vroeger nog in de wildwaterbaan van Tropicana zwom en nu in diezelfde wildwaterbaan Christiaan mocht fotograferen. Wel was het een uitdaging om alle elementen van deze bijzondere locatie bij elkaar te brengen in een samenhangend geheel. Uiteindelijk gaat het om de sprekende kracht van de foto in zijn totaliteit.”
Klik hier voor meer informatie over de Aloha Bar.

*Over CO-Lab
Dit jaar is Conny Janssen Danst een nieuw talentontwikkelingsproject gestart onder de noemer CO-Lab. CO-Lab biedt het creatieve talent dat in het ‘huis’ Conny Janssen Danst aanwezig is de mogelijkheid zich op een verrassende manier te ontwikkelen.
Naast ROOM FOR TALENT (voor jonge dansers) en DANSLOKAAL/ ROTTERDAMSE LENTE (voor choreografen) creëert Conny Janssen Danst met CO-Lab nu ook een broedplaats voor creatief talent op het gebied van o.a. fotografie, fashion, beeldende kunst, architectuur, wetenschap, muziek en film.

CO-Lab verwijst naar Conny’s laboratorium waarin ruimte is voor ontwikkeling en experiment met een multidisciplinair karakter in samenwerking met verschillende Rotterdamse partners.
Het eerste traject van Co-Lab wordt opgezet door office & educatiemedewerker Michelle Bauer en danser Martijn Kappers. Onder de noemer CO-Lab | Fashion werken zij gedurende een jaar aan een portfolio waarbij dans, fotografie, mode en Rotterdam worden samengebracht.

Elke maand gaan Michelle en Martijn erop uit om een serie van 3 foto’s te maken, waarbij ze telkens een andere danser van Conny Janssen Danst vastleggen op een bijzondere locatie in Rotterdam. Voor elke editie werken ze samen met een Rotterdamse partner voor de kleding. Michelle, vaste blogger bij modeblog Hotterdan met een grote voorliefde voor fashion en design, is verantwoordelijk voor de styling en neemt de productie voor haar rekening. Martijn is medeverantwoordelijk voor het artistieke eindproduct en ontwikkelt zodoende een nieuwe richting binnen zijn fotografie.

Bekijk hier de fotoreeks CO-Lab | Fashion #1: Francesca in Huis Sonneveld

Styling: Michelle Bauer / fotografie: Martijn Kappers/ model / danser: Christiaan De Donder / locatie: Aloha Bar / kleding: MARGREET OLSTHOORN|Styling: Michelle Bauer / fotografie: Martijn Kappers/ model / danser: Christiaan De Donder / locatie: Aloha Bar / kleding: MARGREET OLSTHOORN|Styling: Michelle Bauer / fotografie: Martijn Kappers/ model / danser: Christiaan De Donder / locatie: Aloha Bar / kleding: MARGREET OLSTHOORN

Meer nieuws

Jeroen van Breugel nieuwe zakelijk leider Conny Janssen Danst

12 nov ’23: Workshops Xanthe van Opstal (Gaga) & Uri Eugenio

15 okt ’23: Workshops Marta & Kim + Rutkay Özpinar