Conny Janssen Danst is trots te melden dat één van de beste gitaristen die de Nederlandse popscene op dit moment kent – Anne Soldaat – vanaf maart weer live te zien is in ZOUT, de nieuwe tournee van de succesvoorstelling uit 2011. Voor ZOUT schreef Soldaat een aantal nieuwe nummers.

Anne Soldaat was tot en met 2004 lid van de succesvolle band Daryll-Ann. In 2010 verscheen zijn lovend ontvangen solo-cd In Another Life en 2012 had hij opnieuw succes met zijn nieuwste album Anne Soldaat. Sinds 2009 speelt hij bovendien in de band van Tim Knol.

http://www.youtube.com/watch?v=4KpnJBKR8ZM
Videoclip ”Born to Perform” – Anne Soldaat

Anne Soldaat in 2011 over zijn medewerking aan ZOUT: “Ik heb in het verleden wel muziek gemaakt voor (animatie)films, maar nog nooit voor een theatervoorstelling. Het lijkt mij heel bijzonder om mijn nummers live op het podium tussen de dansers uit te voeren. Het is fijn dat Conny Janssen mij met deze uitnodiging uit mijn ‘comfort zone’ haalt en prikkelt om een voor mij onbekende weg in te slaan. Ik stap met een open vizier in het repetitieproces. Muzikaal kan het nog alle kanten op: van ijl en ingetogen tot ritmisch vol bas en fuzz. Conny daagt mij uit te experimenteren en haar te verrassen met mijn geluid.”

www.annesoldaat.com

Meer nieuws

Choreografiecursus HOME in Rotterdam

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL