Joseph Simon

Joseph Simon(35)

Docent Contemporary

Nationaliteit

Frans

Sticky Feet en House Ballet zijn twee met jazz doordrenkte benaderingen van ballet ontwikkeld door Joseph Simon, dat wil zeggen sterk beïnvloed door zwarte, Afrikaanse diasporaculturen. Hij ontwikkelde ze vanuit de wens om te onderzoeken hoe ballettechniek en -codes naast elkaar kunnen bestaan en zich kunnen vermengen met het universum van House Dancing en Grooves.
Deze interesse is het resultaat van Josephs opvoeding in de Breaking- en HipHop-cultuur, zijn balletachtergrond als Fransman en meer recente interesse in UK Jazz Fusion en House Dance.
Tijdens de les zullen we onderzoeken hoe we het fysieke werk en de precisie van ballettraining op sommige plaatsen van het lichaam kunnen behouden, terwijl we op andere plaatsen losheid, groove en individualiteit kunnen uitnodigen. Dit wordt gedaan door middel van oefeningen, oefeningen en een klein beetje choreografie, waarbij je kennismaakt met de werelden van Sticky Feet en House Ballet.

Bio
Joseph Simon is een freelance danskunstenaar gevestigd in Rotterdam. Hij vond zijn weg naar dans via de Breaking- en HipHop-cultuur en studeerde in 2014 af aan de ArtEZ Hogeschool voor Hedendaagse Dans, Arnhem (NL). Hij werkt internationaal als performer, docent, choreograaf en medewerker.
Als performer tourt hij momenteel met Oona Doherty en werkte hij samen met Erik Kaiel, Hooman Sharifi, Alida Dors, Jochen Heckmann, Jean-Guillaume Weis, Eric Trottier, Christina Liakopoyloy, Jonas Frey, Tu Hoang en Dalton Jansen. Met de steun van Dansateliers (Rotterdam) creëerde hij verschillende werken waarin het overbruggen van dansculturen en identiteitsvragen centraal staan. Deze interesse vindt zijn oorsprong in Josephs identiteit als “Third Culture Kid”: een Fransman die opgroeide in Nederland, Japan en Duitsland met een passie voor talen, wat ook tot uiting komt in zijn brede interesse binnen het dansveld.