Jonas Pap

Jonas Pap

Cellist, componist INSIDE OUT

Met zijn cello beweegt Jonas Pap zich moeiteloos tussen alle denkbare muziekstijlen. Van pop en metal tot jazz en klassiek. Het optreden zit hem in het bloed. Nauwelijks kon hij de snaren in beweging krijgen of hij speelde al op diverse podia in europa uiteenlopend van het Concertgebouw, oude kerken en kathedralen, onder de molen van de Moulin Rouge in Parijs en de Heineken music hall in Amsterdam.

Samen met Sietse van Gorkom speelt hij in het Red Limo String Quartet. Het kwartet speelt o.a. met Pete Philly en Perquisite en Kytemans Hiphoporkest. Momenteel werken ze aan hun debuutalbum. In 2008 waren zij onderdeel van de Within Temptation Theatertour.

Ook is Jonas Pap regelmatig in studio’s te vinden waar hij medewerking verleent bij de opname’s van diverse cd’s en dvd’s. Op het laatste album van Epica ‘We Will Take You With Us’ kunnen we Jonas zowel ‘heavy’ als ‘acoustic’ bewonderen. Naast cd-opname’s begeleidde Jonas verschillende 2-Metersessies van o.a. Feeler, Epica en Stone Sour. Als cellist speelde Jonas met verschilende bands als a balladeer, Benjamin Winter, The Royal Dutch Disco Phylharmonic en kwam hij in verschillende studio’s waaronder de Wisseloord studio en Zeezicht. Bovendien speelt hij regelmatig met pianist Rik Elings.

Lees hier meer over INSIDE OUT

Te zien in

INSIDE OUT 2015

Live muziek: iET, Budy Mokoginta, Jonas Pap & Pieter de Graaf