Artist in Residence: Patricia van Deutekom

Posted: Tue 16 May 2023

Sinds dit jaar verwelkomt HUIS Conny Janssen Danst regelmatig nieuwe makers om gedurende enkele weken als ‘artist in residence’ te werken in de studio’s op Katendrecht. In mei en juni is choreograaf Patricia van Deutekom te gast. Met twee dansers uit haar eigen gezelschap LAVA Collective werkt zij aan ‘étude des hommes’. Een onderzoek naar mannelijkheid en vrouwelijkheid, waarin zij op zoek gaat naar gedragscodes en omgangsvormen opbouwend naar een sterk fysieke en emotionele krachtmeting in dans.

Resultaten onderzoek ‘étude des hommes’ te zien tijdens VERS&GERS
Van 13 t/m 16 juni 2023 presenteert Van Deutekom de resultaten van haar onderzoek tot dan toe. Het publiek wordt in HUIS Conny Janssen Danst uitgenodigd om een kijkje te nemen in het creatieve proces. De presentatie van dit work in progress is onderdeel van VERS&GERS – een gevarieerd dansprogramma samengesteld door artistiek leider Conny Janssen – waarin drie weken lang het werk van verschillende dansmakers te zien is.

Artists in residence in HUIS Conny Janssen Danst
Eerder was choreograaf Adam Khazmuradov al artist in residence in HUIS Conny Janssen Danst. Khazmuradov deed onderzoek naar zijn eigen bewegingstaal en deelde zijn resultaten in een intieme setting waarin hij met zijn netwerk in gesprek ging over zijn werk. Met Van Deutekom als volgende artist in residence levert Conny Janssen Danst als Huis voor de Dans opnieuw een inspirerende bijdrage aan de ontwikkeling van dans in Rotterdam en daarbuiten.

Over Patricia Van Deutekom
Patricia van Deutekom studeerde in 2005 af als danser aan ArtEZ te Arnhem. In de loop der jaren groeide Van Deutekom uit tot vaste danseres van gezelschap Jens van Daele | Burning Bridges, waar zij ook fungeerde als co-choreograaf en repetitor. Patricia gaf leiding aan het educatie team, verzorgde de artistieke inhoud en gaf de fysieke dansworkshops en masterclasses voor het gezelschap. In april 2021 richtte zij haar eigen gezelschap op, LAVA Collective, om met haar inspirerende visie en drive zelfstandig verder te gaan met het creëren van professionele (theater)dansvoorstellingen en het ontwikkelen van haar unieke stijl en artistieke signatuur als maker.

Lees meer over Patricia in VERS&GERS
foto: Henry Krul

More news

10 Yrs DANSLOKAAL Flashback: Astrid Boons

Sat May 14 ’23: Workshops Pedro & Remy

COMBI: Guided tour FENIX 1 + VERS&GERS performances