Kaapse Kunstroute: kunst als middel tot verbinding

di 7 jan 2020

In het weekend van zaterdag 11 en zondag 12 januari 2020 vindt de eerste editie van de Kaapse Kunstroute plaats op Katendrecht. Tijdens dit weekend zijn er werken van meer dan twintig kunstenaars te zien, worden er performances gegeven en kun je deelnemen aan verschillende workshops op achttien locaties.
Beeld boven: illustratie Huis Conny Janssen Danst door Rémon Mulder

Het initiatief is geboren vanuit de wens om verbinding tussen bewoners op Katendrecht, een wijk in ontwikkeling, te bevorderen. Conny Janssen Danst, als nieuwe culturele speler op de Kaap, werkt daar graag aan mee. In de entreehal van Huis Conny Janssen Danst aan het Dolf Henkesplein exposeren twee studenten van de WdKA hun werk. Carlinda Boom (1994) is beeldend kunstenaar en werkt met fotografische technieken aan thema’s als identiteit, herinneringen en thuisgevoel. Niki Simons is eerstejaars student fotografie aan de WdKA en haalde haar inspiratie voor deze expositie uit de opdracht ‘ethische fotografie’ waarin zij onderzoek deed naar hooliganisme.

En er is nog veel meer kunst te bewonderen, o.a. bij Fenix Food FactoryVerhalenhuis Belvédèress Rotterdam en Archell Thompson.

Wandel zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zondag van 11.00 tot 15.00 uur binnen bij de verschillende locaties.
De toegang is gratis en het programma is geschikt voor alle leeftijden.


Klik hier
voor meer info over de Kaapse Kunstroute.

Illustratie: Rémon Mulder

Meer nieuws

15 okt ’23: Workshops Marta & Kim + Rutkay Özpinar

17 sep ’23: Workshops Patricia & Antonin

Rick Spaan verlaat per 1 jan ’24 Conny Janssen Danst