Van 20 t/m 30 juni zijn de resultaten van de eerste editie van het nieuwe talentontwikkelingsproject DANSLOKAAL te zien. Jonge choreografen Loïc Perela, Franscesco Curci en Dario Tortorelli krijgen tijdens DANSLOKAAL de kans om nieuw werk te maken voor en met de ijzersterke dansers van Conny Janssen Danst. We stellen je graag voor aan Francesco Curci!
Francesco Curci (Italiè, 1983) heeft zijn opleidingen gevolgd aan de Zappalà Dance Company (Professional Course), Scuola del Balletto di Toscana en aan de Rotterdam Dance Academy (BA Dance). Hij heeft gedanst bij MM Company, Astra Roma Ballet, Station Zuid, Holland Dance Festival, Dance Works Rotterdam en Project Sally. Sinds 2010 danst hij bij Conny Janssen Danst (ZOUT 2011, LIFE-LIVE!, Brand New #3, HOW LONG IS NOW, ZOUT 2013). Naast het dansen zelf vindt Francesco het interessant om de rol te vervullen van docent en choreograaf. Als gastdocent heeft hij lesgegeven bij Ecole Supérieure de Danse de Cannes Rosella Hightower, Associazione Progetto Danza Reggio Emilia, Dansateliers, SKVR, Rotterdam Dance Academy, Ecole Nationale Supérieure de Danse de Marseille en Jean M. Wong School of Ballet Hong Kong. Zijn meest recente stukken waren voor Dansateliers One Night’s Dance, Agora Coaching Project, Rotterdam Dance Academy, Primero Festival de Danza Almería, Dance Works Rotterdam Choreography Lab, Stars of Tomorrow Gala Hong Kong en Festival ParkDans Eindhoven. Francesco is altijd gefascineerd geweest door de menselijke geest en in maart 2013 heeft hij zijn BA in Psychologie behaald. Deze interesse die hij heeft voor het vak en de kennis vormen vaak inspiratie voor zijn werk.

Francesco ziet DANSLOKAAL als een unieke mogelijkheid voor hem om zijn werk zowel artistiek als psychologisch te ontwikkelen. Hij verwacht dat DANSLOKAAL een geweldige en verrijkende ervaring wordt doordat hij dit keer in een andere rol mag samenwerken met drie collega’s van Conny Janssen Danst. Het stuk van Francesco gaat over vertrouwen. Volgens Carl Gustav Jung (psychotherapeut en psychiater) zijn alle mensen op de wereld met elkaar verbonden. Ieders eigen gedachten, beslissingen en acties hebben namelijk invloed op deze wereld. De mens zou vanwege deze verbondenheid niet kunnen samenleven zonder vertrouwen. Toch is dit een paradox: durft u zich over te geven aan een ander wanneer u in het donker loopt en niets kunt zien? Francesco wil met zijn stuk niet één waarheid aanbieden, het stuk lokt gedachtes, emoties, twijfel en bewustwording uit. In dit vroege stadium van het creatieve proces kan hij niet zeggen wat het eindresultaat zal zijn, wel verklapt hij dat hij alles maakt vanuit zijn ‘buikgevoel’. Het concept en de bewegingen worden doorgaans bepaald door zijn emoties en gevoelens op een bepaald tijdstip, een bepaalde plaats en met bepaalde mensen. In de studio wil hij een sfeer creèren waarin de dansers alle ruimte krijgen om zich volledig open te stellen zodat ze plaatsen kunnen bereiken waar ze nooit eerder geweest zijn.

DANSLOKAAL 1
Do 20 t/m zo 23 juni
Do 27 t/m zo 30 juni
Aanvang: 20.30 uur
Studio Conny Janssen Danst
Tickets reserveren: Online via dit formulier of bel 010-4529912

Meer nieuws

Choreografiecursus HOME in Rotterdam

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL