Van 20 t/m 30 juni zijn de resultaten van de eerste editie van het nieuwe talentontwikkelingsproject DANSLOKAAL te zien. Jonge choreografen Loïc Perela, Franscesco Curci en Dario Tortorelli krijgen tijdens DANSLOKAAL 1 de kans om nieuw werk te maken voor en met de ijzersterke dansers van Conny Janssen Danst. We stellen je graag voor aan Dario Tortorelli!
Dario Tortorelli (Italiè, 1977) is een onafhankelijke choreograaf en beeldend kunstenaar die in 1995 als klassiek en moderne danser afstudeerde aan de Brenda Hamlyn School in Florence. Hij startte zijn danscarriëre in Frankrijk bij het Junior Ballet Rosella Hightower in Cannes en bij Ballet de l’Opera de Nice. Sinds 2001 werkt hij in Nederland en was te zien in producties van Introdans, Conny Janssen Danst (I’m Here, Hear Me, Rebound, Parels, Sparring Partners, Common Ground) en in projecten van Jaakko Toivonen, Sara Lorenco, Bruno Listopad en Lucinda Childs. Vanaf 2006 werkt hij actief samen met de Belgische choreografe Ann Van den Broek (WArd/waRD), niet alleen als danser maar ook als docent en assistent choreograaf. Naast zijn danscarriëre maakt hij zijn eigen werk onder de naam ‘diveinD’. In 2009 creèerde hij ‘ROMEO HEART’, een personage dat een hedendaagse versie vertegenwoordigd van ridder Errant. Dit karakter is aanwezig in alle laatste werken van Dario: voorstellingen, video’s en installaties genaamd Short Studies for ROMEO HEART. Sinds 2012 borduurt hij hierop verder onder de titel Post Studies for ROMEO HEART. De choreografie die hij in DANSLOKAAL maakt is hier ook onderdeel van.

Dario ziet DANSLOKAAL als een geweldige mogelijkheid om nieuwe ideeèn en werk te creèren met meerdere dansers tegelijkertijd. Voor hem voelt het alsof hij nooit is weggeweest bij Conny Janssen Danst. Dario heeft de afgelopen vier jaar voornamelijk solo’s gemaakt, maar zal nu een stuk maken voor maar liefst 7 dansers. De inspiratie voor zijn stuk haalt hij uit Amerikaanse films (Film Noir), surrealistische films, iconen, leven en dood, schaduw, fluweel, duister en sarcasme. Dario vindt het interessant om de menselijke gedachte van onsterfelijkheid te tonen en hoe we die in bepaalde opzichten belachelijk maken. Hij gebruikt cliches van iconische karakters en combineert deze met realiteit en fantasie. Dario omschrijft zijn werk als minimalistisch met een vleugje drama en romantiek. Hij wil het publiek in zijn fantasiewereld toelaten, vooral die mensen betrekken die te lui zijn om hun eigen wereld te creèren.

DANSLOKAAL 1
Do 20 t/m zo 23 juni
Do 27 t/m zo 30 juni
Aanvang: 20.30 uur
Studio Conny Janssen Danst
Tickets reserveren: Online via dit formulier of bel 010-4529912

Meer nieuws

Choreografiecursus HOME in Rotterdam

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids

SKVR in voorprogramma ZIEL