Over Conny Janssen Danst

CONNY JANSSEN DANST, gevestigd in Rotterdam, is sinds 1992 een van de meest toonaangevende moderne dansgezelschappen in Nederland. Het werk van artistiek leider Conny Janssen staat breed bekend om de sterk fysieke en theatrale kracht van de dansers en de verrassende diversiteit van haar voorstellingen, waarin hoogkwalitatieve dans altijd centraal staat. De thematiek van de grote stad vormt een belangrijke voedingsbodem. Conny Janssen is specialist in het creëren van voorstellingen op locatie: van schouwburg tot fabriekshal, van kerk tot parkeergarage. Door verbindingen aan te gaan met kunstenaars en instellingen uit de wereld van fotografie, film, architectuur, theater en muziek, plaatst Conny Janssen haar dans in een breder perspectief. Het werk van Conny Janssen werd veelvuldig onderscheiden en is te zien op nationale en internationale festivals. Daarnaast is Conny Janssen Danst een broedplaats voor jong talent. Zowel jonge dansers als jonge dansmakers krijgen de kans zich binnen de professionele omgeving van het gezelschap te ontwikkelen. Het gezelschap is hiermee een belangrijke ambassadeur van de moderne dans.

De choreografieën van Conny Janssen worden getypeerd als inventief, krachtig en ontroerend. Haar danstaal staat niet op zichzelf maar vloeit samen met een geraffineerde muziekkeuze, vormgeving en belichting. Daarbij kenmerkt haar werk zich door een veelzijdigheid die voor zowel haar dansers als haar publiek iedere keer een onvoorspelbare ontdekkingstocht blijkt te zijn. Zij versmelt haar soepele, virtuoze danstaal met de persoonlijke kwaliteiten van haar dansers. Haar dansers staan daardoor op het toneel als mensen van vlees en bloed. Breekbaar, strijdbaar en gepassioneerd.

Conny Janssen Danst wordt in het kader van het kunstenplan 2017-2020 gesubsidieerd door het Fonds Podiumkunsten en ontvangt structureel subsidie van de Gemeente Rotterdam. Conny Janssen Danst beschikt over een eigen (repetitie)studio en kantoorruimten in Rotterdam. De studio is een ontmoetingsplek voor dansers en biedt onderdak aan verschillende activiteiten. Ook maakt de studio het mogelijk in eigen huis voorstellingen te geven.

‹ Terug
Meer informatie
Zakelijk leider

Rick Spaan
zakelijk@connyjanssendanst.nl

Word Vriend

Conny Janssen Danst is al sinds 1992 een bruisend, Rotterdams dansgezelschap onder de artistieke leiding van choreografe Conny Janssen. Een gezelschap dat bijzondere…

HOME

De nieuwste voorstelling van Conny Janssen Danst, HOME, gaat over mensen die hun plek zoeken in de wereld en bij elkaar. Wat betekent ‘thuis’?

MIRROR MIRROR 2017

Conny Janssen Danst presenteert in de zomer van 2017, als hoogtepunt van het jubileumjaar, de terugkeer van deze succesvolle locatievoorstelling naar de RDM Onderzeebootloods in de Rotterdamse haven.

HOMEportraits film #6: Conny

‘Wat betekent HOME, ‘thuis’ voor Conny Janssen?’ We vroegen het haar, én de 13 dansers uit de nieuwste voorstelling HOME. De antwoorden waren…

Backstage Report #1: INSIDE OUT

In aanloop naar de première van INSIDE OUT op 5 februari 2015 in de Rotterdamse Schouwburg, maken we weer een 3-delige mini-documentairereeks. In…

NL