Russisch-Rotterdamse Dansontmoeting

Voor Conny Janssen Danst gaat choreograaf Davide Bellotta met drie jonge dansers naar Sint Petersburg om daar met dansers van Kannon Dance aan de slag te gaan, van elkaar te leren en samen nieuw werk te ontwikkelen. Het resultaat van de samenwerking wordt getoond in Sint Petersburg op 16 november. Maar ook in Theater Rotterdam Schouwburg en u kunt erbij zijn!

Na een week samenwerken in Rusland, is het de beurt aan de dansers van Kannon Dance om een bezoek te brengen aan Rotterdam en Huis Conny Janssen Danst. Het ontwikkelde werk wordt getoond tijdens een presentatie op zondag 1 december in de Krijn Boon Studio in Theater Rotterdam, direct na de nieuwe voorstelling KIEM van Conny Janssen Danst. U ziet die middag o.a. Fratello | Sorella voor drie dansers en diverse resultaten van de ontmoetingen met de Russische dansers in St Petersburg. Voorafgaand aan de presentaties licht Davide Bellotta de samenwerking toe.

Zondag 1 december, aanvang 16.15u
Krijn Boon Studio / Theater Rotterdam
Toegang: €9,- / €11,-
I.c.m. een ticket voor KIEM (diezelfde middag te zien, om 14.30 uur in de grote zaal): €5,-

Achtergrond
Samen School Maken
Rotterdam en St Petersburg zijn sinds 1984 zustersteden en hebben in de afgelopen jaren de stedenband aangehaald, met name op cultureel gebied. Van street art, jeugdtheater, jonge musici naar een intensief programma van moderne dans en inclusief theater.

In dit najaar laten Conny Janssen Danst, Codarts en Theater Babel zien hoe waardevol de samenwerking is met toonaangevende Petersburgse culturele instellingen als Kannon Dance, de Boris Eifman Academy en het Alexandrinsky New Stage Theatre. Ze vinden elkaar in de behoefte om kennis uit te wisselen en elkaar te helpen in de opbouw van lesprogramma’s, methodiek en didactiek.

‘Samen School Maken’ is de titel van het programma dat ontwikkeld wordt in samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het Consulaat Generaal in St Petersburg. ‘Samen School Maken’ betekent dat de dansers en acteurs van de toekomst leren van het beste uit werelden die vaak worden gescheiden, maar juist zo veel overeenkomsten blijken te hebben.

 

‹ Terug
Info
Russisch-Rotterdamse Dansontmoeting


TR Schouwburg
16:15

NL