Voorbeschouwend gesprek BROOS

Begin uw bezoek aan BROOS op dinsdagavond 26 februari met een verfrissende kijk op de broosheid van het leven. Conny Janssens nieuwste en misschien wel meest persoonlijke voorstelling BROOS, wordt voorafgegaan door een voorbeschouwend gesprek tussen choreograaf en artistiek leider Conny Janssen en ontwerper, bewegingsarchitect en kunstenaar Govert Flint.

Onder leiding van Liesbeth Osse belichten zij ieder vanuit hun achtergrond de thematiek in de voorstelling.

Conny Janssen
Conny Janssen (Rotterdam, 1958) is choreograaf en artistiek leider. BROOS is ongetwijfeld het meest persoonlijke werk ooit van de naamgeefster van Conny Janssen Danst. Het was allereerst haar moeder – inmiddels 90 jaar en met nog slechts 37 kilo de belichaming van het begrip ‘ broos’ – die Conny inspireerde. Maar broosheid is van alle leeftijden:
Met de dansers onderzoek ik in BROOS de specifieke fysiek van verschillende levensstadia. We zoeken naar sporen van de tijd die zich in het lichaam openbaren en proberen van daaruit danstaal te ontwikkelen. – Conny Janssen.

Govert Flint
Sinds zijn studie aan de Design Academy Eindhoven is Govert Flint (29) gefascineerd om beweging te vertalen naar ontwerpen die de zinnen prikkelen. In 2015 richtte hij ontwerpstudio Enrichers op. Conny Janssen Danst nodigde hem uit de voorstelling BROOS te zien en in deze voorbeschouwing zijn ervaringen te belichten vanuit de ambitie mensen met zijn (meubel)ontwerpen in beweging te krijgen en daarmee gelukkiger te maken.
Biografie Govert Flint: https://www.youtube.com/watch?v=FgJaSCP9His
www.govertflint.com

Ik vond het stuk BROOS erg gedurfd, gezien ‘kwetsbaar zijn’ zo onderbelicht lijkt in een tijd waarin media vooral aandacht geven aan ‘succes’. Het is mooi om te zien dat BROOS alle stadia van vergankelijkheid (van baby tot bejaard) met zoveel overtuiging weet te belichamen.” – Govert Flint na het zien van BROOS.

Inleiding: di 26 feb in Parktheater Eindhoven (Grote Foyer)
Tijd: 19.15 uur
Entree: gratis toegankelijk met een ticket voor de voorstelling deze avond

Nederland, Rotterdam, 14-12-2018. Studiorepetitie van de Conny Jansen Danst voorstelling BROOS. Foto: Andreas Terlaak

‹ Terug
Info
Voorbeschouwend gesprek BROOS


Parktheater
19:15

NL