Filosofische voorbeschouwing BROOS

In gesprek met Conny Janssen en filosoof Awee Prins: begin uw bezoek aan BROOS op zondagmiddag 20 januari met een filosofische kijk op de broosheid van het leven.

De matinee voorstelling van Conny Janssens nieuwste en misschien wel meest persoonlijke voorstelling BROOS, wordt voorafgegaan door een voorbeschouwend gesprek tussen choreograaf en artistiek leider Conny Janssen en filosoof, schrijver en universitair docent Dr. A.W. Prins. Onder leiding van Léon van Geest belichten zij ieder vanuit hun achtergrond de thematiek in de voorstelling.

BROOS is ongetwijfeld het meest persoonlijke werk ooit van de naamgeefster van Conny Janssen Danst. Het was allereerst haar moeder – inmiddels 90 jaar en met nog slechts 37 kilo de belichaming van het begrip ‘ broos’ – die Conny inspireerde. “Maar broosheid is van alle leeftijden. En, je hebt die breekbaarheid nodig om als mens te groeien, om sterk te worden.” – Conny Janssen in Dansmagazine, december 2018.

Dr. A.W. Prins
Awee Prins (Rotterdam, 1957) is filosoof, schrijver en doceert Fenomenologie & Hermeneutiek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Conny Janssen Danst nodigde hem uit om de voorstelling te zien en in deze voorbeschouwing zijn ervaringen te belichten vanuit zijn pleidooi voor kwetsbaarheid. “Kwetsbaarheid vind ik […] niet zo’n geschikt woord. Broos-zijn is ruimer. Zachter. Er zit ook de eindigheid in. Wij zijn altijd breekbaar. Zolang je leeft, is er de broosheid van je bestaan.” – Awee Prins in een interview op Volzin.nl in 2017

Datum: zondag 20 januari 2019
Tijd: 13.30 uur
Locatie: Theater Rotterdam Schouwburg (Haltheater)
Entree: gratis toegankelijk met een ticket voor de voorstelling

 

‹ Terug
Info
Filosofische voorbeschouwing BROOS


TR Schouwburg
13:30

NL